tiistai 1. joulukuuta 2015

Helmin joulukalenteri

Heippa ja mukavaa joulukuun ensimmäistä! Nyt se vihdoin ja viimein on täällä, tuntuu kuin itse joulu olisi saapunut vaikka puhutaankin vasta ensimmäisestä päivästä, tätä on odotettu niin kauan Meidän päivä on ollut touhun täyteinen, itseasiassa vasta hetki sitten päästiin kotiin ja arvatkaa mikä meitä odotti. No Joulukalenteri! En olisi muistanut koko kalenteria ellei Helmi olisi kiemurrellut jalkojeni juuressa kuin kastemato ongenkoukussa ja kysynyt pienellä äänellään mukamas tietämättömänä "äitii, mikä toi on?" Oli kyllä näkemisen arvoinen hetki, kun Helmi kuuli, että tänään on se päivä milloin avataan ensimmäinen luukku, vau! 
  

Aiempina vuosina ollaan tyydytty hyvillämielin kaupasta saataviin suklaakalentereihin mutta nyt on tähän äitiin päässyt pahemman kerran puraisemaan DIY kärpänen. Muutaman yön aikana näpertelin tytöille oman versioni joulukalenterista. Tarkoitus oli ensin tehdä paperipusseista seinälle ripustettava kalenteri, joka menisi hyvin joulukoristeenakin mutta päädyinkin pilttipurkkeihin sillä meidän kaapit oikeasti pursuaa niitä. Säästän lähes jokaisen purkin seuraavaa tarkoitusta varten. Nyt oli siis korkea aika hyötykäyttää ne. Pilttipurkkien kannet maalasin kauttaaltaan valkoisella maalilla, päälle leikkasin ylijäämä tapetista kannen peittävät ympyrät. Glitteriliimalla tein kansiin numerot ja reunoille kiinnitin vielä muutamat kultaiset tähdet. Muutamat numerot ovat levinneet hieman, kun pienet sormet pääsivät yllättämään. Purkit pinosin päällekkäin ja väleihin laitoin kaksipuoleista teippiä pitämään purkit toisissaan kiinni. Varmuuden vuoksi rullasin paljon teippiä rakennelman ympärille, jotta se olisi varmasti tukeva. Lopuksi peitin purkkien reunat ja takaosan foliolla ettei sisällöt paljastuisi.


Helmi ei tiedä, että kaikkien purkkien sisällä on jo jotain. Helmi näkee asian niin, että tonttu käy aina öisin tuomassa seuraavaan purkkiin jotain pientä. Tätä tuleekin varmasti käytettyä uhkauksenakin kiukun yllättäessä. "Tonttu ei tuo mitään kivaa jos et heti nouse sieltä kuralammikosta ylös..." Purkeista löytyy mm. tarroja, hiuspinnejä, namipäiville namia, pipari muotti ja joskus tonttu on jättänyt pieniä viestejä Helmille!
Millaisia joulukalentereita teiltä löytyy?

20 kommenttia:

 1. Ihana kalenteri!!! Oot nähny vaivaa ja pilttiä on syöty =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♡ No juu täällä on tuo pieni jolle kelpaa hedelmäsoseet niin niitä menee :D

   Poista
 2. Ihana idea! Minulla on vain oman blogini kalenteri. Seuraan myös muiden blogien kalentereita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai pidätkö joulukalenteria blogissa? Tuun kurkkimaan! Mä mietin ryhtyväni myös pitämään blogissa joulukalenteria, mutta taitaa olla liian iso pala kakkua mulle :D

   Poista
 3. Loistava idea tyhjille sosepurkeille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, nyt osa sai onneksi jonkun käyttötarkoituksen! :)

   Poista
 4. Oi miten ihana kalenteri <3 kyllä kelpaa Helmin heräillä joulukuussa :D
  Meillä on kaikille lapsille omat kaupasta ostetut kalenterit, kun noita on niin monta :D ei kaikille olis vaan ehtinyt väsäillä. Silloin kun vaan R+M olivat pieniä, tapasin tehdä itse kalenterit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on kyllä aivan tohkeissaan kalenteristaan! <3 Teillä onkin niin paljon lapsosia että ihan ymmärrettävää ettei jaksakaan näprätä kaikille omaa tekemää kalenteria. Kaupan kalenterit on myös kivoja!

   Poista
 5. Oi ompa ihana kalenteri Helmillä! :) Diy kärpäsiä on kyllä liikkellä täälläkin päin :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs diy juttuja oot kehitellyt? kerrokerro! :D

   Poista
  2. Siis mä ihan oikeesti väkersin ite pilleistä himmelin ja toinen ihan järetön homma oli suodatinpusseista tehty kranssi. Ne molemmat on janetella mut ku meen sinne ni mä voin laittaa sulle kuvan :)

   Poista
  3. Okei, ja juu laita kuvaa! Mä meinaan huomenna mennä ostaa kranssi pohjia ja suodatinpussi sekä pallo kranssi olis tarkoitus tehdä. Tollanen himmeli kuulostaa kans kivalta :)!

   Poista
  4. Mäkin oon sitä pallo kranssia miettiny tekeväni mut en oo vielä saanu aikaseksi :D

   Poista
  5. Sama juttu, liikaa kaikkia juttuja mitä haluaa tehdä!

   Poista
 6. Oh, tosi hieno! En olekaan törmännyt tämmöiseen diy-kalenteriin aikaisemmin vaikka tosi monta oon nähnyt. Tosi hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :) Löysin muistaakseni tämän idean pinterestistä! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...