tiistai 15. joulukuuta 2015

Käpyasetelma

Voihan kävyt! Ne ovat olleet kunnon murheenkryyni koko loppusyksyn ja tämän alku talven aikana. Halusin muiden bloggareiden tapaan kokeilla tuota uskomatonta ja hienoa käpyjen valkaisemista. Jostain satuin kuulemaan tai lukemaan, että kävyt olisi paras kerätä loppu syksystä joten odottelin. Odottelin liian pitkään eikä käpyjä enää ollut! Tai muutamia löytyi kyllä mutta ne olivat rikkinäisiä ja vettyneitä, ihan rumia. Äitini on onneksi samanlainen näpertäjä kuin minä, joten häneltä sain pussillisen valmiiksi putsattuja ja saunassa kuivatettuja käpyjä. Malttamattomana kaadoin kaksi kloriitti pulloa ämpäriin, laitoin kävyt sinne sekaan ja lisäsin vielä vettä sen verran, että kävyt peittyivät. Annoin olla yön yli ja aamulla nostelin kävyt pyyhkeen päälle kuivumaan. Illalla kävin katsomassa valkaisun tulosta ja purskahdin nauruun. Ei ne olleet yhtään verrattavissa niihin mitä olin kuvista nähnyt. Kävyt olivat osakseen hiiren harmaita, jotkut olivat kellertäviä ja loput olivat ihan samannäköisiä kuin ennen kloriitti käsittelyä. Osaako joku viisaampi kertoa missä meni vikaan? Jokatapauksessa suunnitelmat menivät täysin uusiksi ja päätin spray maalilla maalata kaikki valkoiseksi ja lisäsin hopeaista glitteri hilettä vielä tuomaan tunnelmaa. Oletteko huomanneet, että jokaisessa jouluun liittyvässä diy projekstissa on aina käytetty jollain tavalla glitteriä? Luulette varmaan, että asutaan jossain hileisessä talvenihmemaassa. Ei sentään mutta kyllä näin jouluna täytyy vähän hilettä ja kimallusta olla Mitä sitten tein niistä kävyistä? No tietysti asetelman olohuoneen lipaston päälle, muutama joulupallokin eksyi joukkoon. Käpyjä oli niin huima määrä, että loput pääsivät koristamaan sekä meidän kuin myös äitini joulukuusta.


Mitäs tykkäätte?

14 kommenttia:

 1. Ihana asetelma!!<3
  Mun täti on väkertäny noita käpyjä ihan mielettömät määrät, nii mäkin sain niitä :)) Se on käsittääkseni ihan maalannut niitä eri harmaan sävyillä ja valkoisella. Musta noi on hienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mäkin tykkään kyllä noista kävyistä nyt! :) Okei,kuulostaa ainakin kivalta, mihin sä oot käyttänyt sitten niitä käpyjä? :)

   Poista
  2. Mulla on lasimaljassa valosarjan kanssa, on hiano sekin:))

   Poista
 2. Aina ei mene ihan niin kuin Strömssöössä! :D Hienoja niistä kuitenkin loppujen lopuksi tuli! Arvaa mitä, meidänkin piti kerätä käpyjä, sitten kun kerättiin unohdettiin ne mökille. Sitten ostin kävyt ja klorittiia (joo, aivan - ostin!!). Ja siellä ne vieläkin on meidän kaapissa valkaisemattomina.. Ehkä ensi vuonna sitten? Hahahaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tunnu menevän ei, vaikka luulin noudattaneeni tarkalleen ohjeita :D Hahah sielläkin siis pientä probleemaa havaittavissä käpyjen suhteen!

   Poista
 3. On kyllä hieno lopputulos <3
  Ja mulla ainakin ANIharvoin menee niinku Strömsöössä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadja <3 Juu kyllä sitä itsekin yllättävän usein saa turvautua kaiken maailman jippoihin jotta onnistuu :D

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tykkäätte, vaivaa tuon eteen tuli nähtyäkin :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...