tiistai 9. helmikuuta 2016

10 + 1 puuha vinkkiä flunssaisille päiville

Täällä niiskutetaan ja yskitään minkä keritään, niisk niisk. Molemmille tytöille nousi kuume sunnuntai yönä, Helmillä tosin paljon korkeammaksi 38.2 asteeseen, Henni selvisi vain 37 asteella. Eilen käytiin lääkärissä eikä tulehduksia onneksi löytynyt, diagnoosi oli tavallinen nuhakuume, jonka pitäisi helpottaa muutamassa päivässä. Toivottavasti näin sillä lauantaille olisi tiedossa mukavia juttuja ja olisi todella kurjaa jos ne nyt peruuntuisi pitkän odottelun jälkeen.

Mutta vaikka nenä vuotaa ja kuume jyllää niin se ei ole menoa hidastanut juuri ollenkaan. Molemmilla tytöillä olisi kova hinku päästä ulos leikkimään ja arvaatte varmaan kuinka paljon harmittaa, kun tytöt kiskovat yökkäreidensä päälle toppapukujaan ja laittavat kuomia jalkaan, mutta kerta toisensa jälkeen joudun toteamaan, että ei ole vieläkään ulkoilun aika vaan vielä täytyy levätä. Paljon kaikenlaista ollaan kuitenkin touhuttu kotona, tyttöjen omaa jaksamista silmällä pitäen. Tähän alle listasinkin nyt 10 + 1 vinkkiä mitä voi puuhailla kotona flunssan yllättäessä.



1 Maja. Tämä onkin sellainen juttu mikä meillä saa lapsissa aikaan riemun kiljahduksia. Kivaa vaihtelua sängyssä pötköttelyn sijaan, voi ne päikkärit majassakin nukkua.

2 Askartelu. Nyt sopivasti on tulossa ystävänpäivä, joten kaikki nuhanenät vain kortteja tekemään ♡

3 Kylpeminen. Jos lapsi jaksaa lotrata vedessä niin käykää pitkässä vaahtokylvyssä, puhaltakaa saippuakuplia ja leikkikää vesileikkejä.

4 Piirtäminen, värittäminen, maalaaminen. Rauhallista puuhaa, jota lapsi voi tehdä itsekseenkin jolloin äiti voi hetken huilahtaa.

5 Korujen tekeminen. Voi sitä olla prinsessa vaikka nenä hieman punottaisikin.

6 Lautapelit. Palapelit, muistipelit yms lautapelit ovat mitä parhainta viihdettä flunssa päiville. Pelaaminen ei rasita lastakaan liikaa, kun lautapelin voi hyvin ottaa sänkyyn mukaan, näin lapsi saa lepoa samalla. Meillä lemppari peleihin kuuluu Muumi muistipeli ja Muumin seikkailu vuorilla lautapeli.

7 Elokuva. Jos lapsella on veto täysin pois niin ei ole mitenkään huono juttu linnottautua päiväksi sohvan nurkkaan ja viettää perheen kesken elokuvamaratonia. Mikäs sen mukavempaa kuin katsella piirrettyjä oman äidin kainalossa♡

8 Kasvomaalausta. Tämä on kieltämättä sotkuista puuhaa ja vaatii pesuja jälkeen päin, joten kovassa kuumeessa oleville ja vilunväristyksistä kärsiville en tietenkään suosittele.

9 Kirjojen lukeminen. Tarinoiden kuuleminen on aina mukavaa ja rentouttavaa.

10 Leipominen. Kipeänä ei usein mikään lämmin ja se terveellisin ruoka maistu, mutta puolestaan pieni napostelu on tervetullutta. Meille ei ole ainakaan vielä tullut vastaan sellaista päivää milloin pitsa tai kinkkupiirakka ei olisi kelvannut. Tässä voittaa niin äiti kuin myös lapsi, kun ei tarvitse syödä normaalia ja raskaalta tuntuvaa ruokaa vaan voi napostella mutta silti täyttää masunsa. Myös kaikki mikä on viipaloitu (kurkku, omena, porkkana, viinirypäleet) tuntuu menevän kivasti suuhun samalla kun katsoo elokuvaa.

+1 Läheisyys on lapsille hyvin tärkeää. Varsinkin kipeänä meillä ainakin ollaan hyvin itkuherkkiä ja kaikki tuntuu kurjalta. Silittely, jalkapohjien painelu ja haliminen on ihan ehdoton juttu ♡

Tuleeko teille mieleen vielä jotain muuta mitä voisi tehdä kipeänä?

9 kommenttia:

  1. Hyviä vinkkejä :) meillä tykätään myös tosi kovaa selailla "vanhoja" kuvia tietsalta. Reissukuvat ja vauvakuvat on pop :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhojen kuvien selailu on kyllä todella kivaa Helminkin mielestä :) Henni ei niiden päälle vielä ymmärrä :D

      Poista
  2. Ihania ideoita! Täytyy muistaa sitten kun meille iskee flunssa taapero-iässä :) meillä vielä niin pieni tyttö ettei ihan muistipelit (yms) onnistu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että tykkäsit näistä! Se voi olla juu ettei muistipelit ole teille vielä ihan ajankohtaisia mutta kerkii sitä <3

      Poista
  3. Kivoja vinkkejä. :) Tuo läheisyys on sellainen mitä meillä ainakin pienimmät kaipaa. Pelit on kyllä kivaa puuhaa ja piirtäminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Läheisyyttä nämäkin kaipaa kovasti, ihan normaalistikin mutta kipeenä sen tarve korostuu entisestään <3

      Poista
    2. Blogissani olisi pieni haaste. :)
      http://aitijamelukylanlapset.blogspot.fi/2016/02/ystavakirja-haaste-pikku-ihmiselle.html

      Poista
  4. Hyvä lista! :D Meillä tehtiin kerran sellainen projekti lasten kanssa kun olivat kipeenä, että piirsin ii-iisolle paperille sateenkaaren ja heidän piti sitten sijoittaa kaikki duplopalikat oikeaan kohtaan väriskaalaa.. Lapset tykkäsi hurjasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau siis toi kuulostaa todella kivalta! Laitankin heti huomenna toteutukseen,kiitos ideasta <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...