tiistai 25. elokuuta 2015

Lapsen passin hankinta

Yksi näistä tekijöistä mitkä hidasti meidän kesäloma matkan päätöstä oli nämä passi asiat. Meiltä löytyy kyllä Jeren kanssa passit mutta tytöillä, ei ollut edes kuvallisia henkkareita.
Koin passin hankkimisen jotenkin _todella_ hankalaksi ja työlääksi prosessiksi. Mietin sitä kuinka paljon paperitöitä se vaatisi tai kuinka kauan passien saaminen ylipäätänsä kestää, ei meillä ollut aikaa odotella kuukausi tolkulla. Ihmettelin sitäkin miksei tavalliset kelakortit kävisi matkustaessa noin pienillä.
Mutta ei auttanut itkut markkinoilla vaan pakko ne passit oli tytöille hankkia!


Ensin googlattiin hyvä valokuvaamo ja sellainen löydettiinkin. Päästiin ottamaan passikuvia ihan ilman ajanvarausta. Tämä olikin oikeastaan koko passin hankinnan työläin vaihe.
Piti saada asianmukainen kuva joka täyttää kaikki tärkeät kriteerit, kyllähän te tiedätte; katse kohti suoraan kameraan, suun pitää olla kiinni, hiukset pois kasvoilta jne.
Helmi kirjaimellisesti röhnötti siinä pallilla istuessaan, pyöritteli kyllästyneen näköisenä silmiään eikä suostunut millään katsomaan kameraan, omia kenkiään sen sijaan kyllä. Hennillä puolestaan katse harhaili minne sattuu ja suu oli niin auki, että jännitimme lentääkö sinne kuinka monta kärpästä.


Passikuvat saimme heti mukaamme ja seuraavaksi mentiin poliisiasemalle. Ajanvarauksella pääsisi nopeasti hoitamaan asiaa eli jos sinulla on kiire niin varaa ensin aika. Meillä ei kuitenkaan ollut kiire minnekään, joten jonotimme hetken aikaa.
Meidän vuoro, kun tuli niin virkailija täytti tyttöjen kelakorteista tiedot lomakkeisiin ja me tarkistimme ne vielä oikeiksi. Näytimme vielä omista henkkareistamme keitä olemme.
Passi maksu oli 48e/kpl ja passit saimme noutaa R-kioskilta viikon päästä.
Suosittelen kuitenkin varaamaan reilu viikon tuohon käsittelyyn aikaa, koska jos on ruuhkaa niin käsittelyt saattavat pitkittyä helposti.
Mutta kaiken kaikkiaan passin hakeminen on todella yksinkertainen juttu!

4 kommenttia:

 1. Muistan kun oltiin kesän alussa lasetn kanssa passikuvissa. Oli kyllä aika paljon jännitysmomenttia just että kuinka ne saa a) pysymään paikoillaan ja b) olemaan "ilmeettöminä ja oikeassa asennossa :D
  Mutta hyvin mekin selvittiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omat haasteensa kuvan ottamisessa kieltämättä oli. Valokuvaaja otti kymmeniä kuvia ja lopulta totesi, ettei se varmaan niin justiinsa ole jos tytöllä on suu vähäsen auki.
   Hennillä on suu siis passikuvassa hieman auki mutta luulen ettei se lasten kohdalla ole niin pikku tarkkaa hommaa :D

   Poista
 2. Passissa ei ollut mielestäni mitään muuta vaikeutta kun saas alle kaksvee istumaan paikoillaan. A pelkäsi hurjasti kuvaajaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei siinä loppujen lopuksi ollutkaan, vaikka tälläinen mielikuva mulla olikin. Toi valokuvaus oli kyllä ehdottomasti haastavin juttu! :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...