maanantai 3. marraskuuta 2014

Meillä Sairastetaan

Kyllä vain taas kerran, hetki sitten minä ja nyt Helmi. Eilen illalla Helmi vielä leikki ja oli ihan normaali, nukkumaan meni myös ihan tavalliseen tapaan mutta eipäs mennyt kauaa kun tuo sieltä pomppasi pystyyn ja alkoi itkeä eikä itkulle tullut loppua. Nenä oli niin tukossa ettei raukka saanut henkeä ollenkaan, silti oli pakko saada tuttia imeä lohdun vuoksi ja arvatenkin siitä ei tule yhtään mitään kun happi ei kulje mutta tutti kun on Helmille välttämätön niin voi sitä itkun määrää kun siitä tutista ei nyt ollutkaan turvaksi.
Parin tunnin päästä Helmi alkoi palella ja veti peittoa enemmän päällensä, korvat ja posket heloittivat punaisena ja poskiin oli tullut muutamia näppylöitä. Mittasin kuumeen ja 36.9 pientä lämpöä siis vain mutta Helmi oli ihan rikkipoikki. Tuleeko muiden lapsille flunssassa näppylöitä? Itse oon kiinnittänyt huomiota siihen että Helmille tulee aina muutamia sinne tänne ympäri kroppaa kun hän sairastaa. 
Jottei Helmi olisi liian helpolla päässyt niin limayskä ja kröhinä astui kuvaan siinä 2 aikaan yöllä. 
Aamu viiteen asti valvottiin ennenkuin Helmillä alkoi yskänlääke ja babyhaler vaikuttamaan ja tyttö sai unen päästä kiinni. 

Nyt Helmin olo on huomattavasti parempi, ainoastaan nenä vuotaa mutta muuten tuo touhuaa entiseen tapaan. Kuume ei noussut sen enempää eikä lämpöäkään enään ole, jospa se oli yhden yön flunssa vai onkohan tämä nyt vain tyyntä ennen myrskyä?
Voisin kyllä kirota nämä meidän taloyhtiön asunnot alimpaan hel**ttiin! Patterit on käännetty päälle mutta kädenlämpöinen patteri ei 63 neliötä lämmitä varsinkaan kun öisin on ulkona pakkasta. Itsekin nukun pitkissä vaatteissa ja villasukissa kuten myös lapset mutta silti palellaan täällä öisin. Onko siis mikään ihme jos vilustuu?
Kaveri joka asuu samassa talossa valitteli sitä kun joutuu nukkumaan yö vaatteissa, aamutakissa, viltin ja peiton alla mutta silti palelee.. Ihan järjetöntä että omassa kodissa joutuu sietämään kylmää!

Nyt sitten joudun arpomaan Helmin kuntoa, onko tyttö niin terve että pystyy istumaan rattaissa parin kilometrin matkan vai jäädäänkö kotiin lepäilemään suosiolla. Tänään pitäisi käydä sopimassa autokoululla kortti asioista ja kauppaankin pitäisi päästä.

Joko on syysflunssa rantautunut sinne?

14 kommenttia:

 1. Meil jatkuvasti pientä flunssaa kotona. Meilläki nii kylmä sisällä, et pitkät housut päällä joutuu nukkumaa! Kaikki ikkunat ja ovet vetää ja patterit on käenlämpösiä.. Onneks otto säilyny terveenä ettei oo häneen sentää flunssa iskeny :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tää on niin inhottavaa et noi taloyhtiöt ei voi laittaa niitä pattereita päälle! Luulis että tyytyväiset asukkaat olis tärkeempiä kuin se et ne säästää pikkasen kustannuksissa..
   Toivottavasti Otto pysyiskin terveenä, vauvat kun sairastaa niin se on ihan hirveetä. Helmille sentään pystyy sanomaan esimerkiks että ota tämä lääke ja lepää niin tulee hyvä olo mut vauva kun ei ymmärrä sitä :(

   Poista
 2. Voi ei, pikaisia paranemisia sinne <3 Mä oon ollu tänä syksynä jo kaks kertaa kipeenä ja kolmatta en suostu sairastamaan. En käsitä miten näin on päässy käymään, ku yleensä oon tyylii kerran kahes vuodes kipeenä :D Meijänki tää taloyhtiön lämmitys on huono, tai siis ku talvel on kylmä ja kesäl tosi kuuma, ni laitettiin toi ilmalämpöpumppu, ni aina on hyvä. Onneks sellaset on keksitty <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Helmi on kyllä jo paljon parempi mitä viime yönä :) Höh, harmi :s Mäkään en kyllä kovin usein ole kipeä, yleensä jos sairastuu niin sit onkin kerralla kunnolla kipeä, tietty nyt aina välillä nenä vuotaa ja jotain muuta tollasta pientä. Tollanen ilmalämpöpumppu olis ihan unelma!

   Poista
 3. Pattereiden ilmaus vois auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm, nyt en tiedä yhtään mitä tarkotat tolla, pystyyks sen tekee jotenkin ite vai pitääkö soittaa taloyhtiöön? :D

   Poista
 4. Voi ei, pikaista paranemista Helmille!

  Evelynillä tulee myös aina kipeänä ollessa näppylää, joka kyllä häipyy pois aina :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmillä on enään pikkuista nuhaa, eli paranemaan päin on jo :)
   Toi näppylä on kyllä jännä juttu kun Helmillekin sitä tulee aina kipeänä! Saatiin kesällä lastenlääkärille sen takia lähete kun epäiltiin allergiaa mutta se lääkäri totesi nokkosihottumaksi jota kuulemma joillekin vaan tulee kun sairastaa :o

   Poista
  2. Okei, mä aina epäilen jotakin rokkoa mut sit se lähteeki pois. Hyvä kun tuli selväks, että se on sitten varmaan samaa kun teilläkin :) Oireita siitä ei oo kuitenkaan koskaan nimittäin tullut.

   Poista
  3. Ei meilläkään mitään oireita sen kummemmin oo niistä tullut. Joillain ilmeisesti on vaan herkempi iho niin kipeänä sit iho reagoi noin? :D

   Poista
  4. Niinkai sitten, aika hassuu kyllä :D

   Poista
  5. Niii, meillä ollaan jo niin totuttu kyllä noihin näppyihin varsinkin kuumeen noustessa ettei ne enään hetkauta samanlailla :)

   Poista
  6. Okei :D Meillä ollu onneks vasta kolmesti näppylöitä. Tosin Eve onki vasta 10 kk :D

   Poista
  7. Nii no siinä ei paljoa oo varmaan kerinnyt sairastella :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...