tiistai 4. marraskuuta 2014

Huristelija

Eilen kävin autokoululla sopimassa kortti asioista ja varaamassa ajotunteja. Autokoulun kävin jo talvella -11 ja inssiinkin menin mutten päässyt läpi ja siihen loppui mun autokoulu taival. Jotenkin mulle iski niin iso epävarmuus autonkäsittelystä etten uskaltanut mennä uudestaan kokeilemaan. Nyt parin vuoden tauon jälkeen ajattelin että pakkohan se kortti on saada kun sen oon kerta jo maksanutkin. Maanantaina siis kävin Lohjan autokoululla ja tälle aamulle sain jo ajotunnin! Ihana anoppi lupasi näin lyhyellä varoitus ajalla tulla katsomaan tyttöjä tuon tunnin ajaksi.
Tarkoitus oli että ajaisin vain yhden tunnin mittaisen ajon ennen inssiä, tämän aamun ajon oli tarkoitus olla se ainoa. Koko viime yön jännitin ja heräilin vähän väliä koska olin epävarma siitä muistaisinko miten sitä autoa ajetaan. Puoli 8 aikaan anoppi tuli meille ja hyvä ettei oksennus lentänyt kun kävelin autokoulun pihaan. 

Niin kuin ajattelin, kaikki meni ensin plörinäksi, sanoinkin autokoulun opettajalle kun olin penkin ja pelin saanut sädettyä että noniin nyt voinkin lähteä kotiin
Auto ei ymmärtänyt että halusin eteenpäin vaan se sammui, ehkä sitäkin väsytti niin aikaisin aamusta? Yht'äkkiä huomasin seisovani pienessä aamuruuhkassa Lohjan keskustassa, liikenne valoissa pienessä ylämäessä.. Hetken päästä olinkin jo Hanko-Hyvinkää tiellä huristelemassa 80km/h ja isossa liikenne ympyrässä valitsemassa ajo kaistaa. Peruuttelin parkkiruutuihinkin kolhimatta muita autoja. Ajoin isosta risteyksestä jota oon pelännyt aina vaikka istuisin vain apukuskin paikalla.

Ajotunti kun päättyi opettaja sanoi että olisi hyvä ottaa vielä 3 tuntia lisää. Huokasin helpotuksesta koska sitä mä tarvitsenkin! Nyt ei tarvitse jännittää sitä että mut pistetään taas inssiin puoli valmiina. Opettaja oli sitä mieltä että kytkin jalkaa täytyy hillitä, mulla toi jalka nousee välillä nopeammin kuin olisi tarvis ja oikominen täytyy saada kuriin. Ajo-opettajan sanoja lainaten et sä todellakaan mikään toivoton tapaus ole kunha korjataan noi asiat ja saadaan sulle lisää itsevarmuutta!

Tällä hetkellä oon ihan sanoinkuvaamattoman onnellinen, mulla on ehkä se kauan puhuttu kortti vuoden vaihteeseen mennessä!

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Mua jännitti kaikki autoiluun liittyvä aluksi, ja inssissä oli selkä märkänä.. pääsin läpi, kun tsemppasin, ja nyt oon kehittynyt kovasti kuskina ja saanu rutkasti varmuutta. Pitää vaan ajaa paljon, ja antaa muiden antaa ohjeita :) Kyllä selviät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu sama juttu oli mulla viimekskin että jännitin ihan hirveesti ja niin näköjään nytkin ja se näkyy ajossa. Huomattiin kyllä molemmat se et kun olin ajanut hetken aikaa ja se jännitys oli lähtenyt niin sujui tosi hyvin. Pitää vaan oppia pääsemään eroon siitä jännityksestä ja ajatella että hei kyllä mä osaan! Kytkinkin nousi vaan alussa liian nopeesti mutta siihenkin tottui nopeesti. Eiköhän tää tästä :)

   Poista
 2. Tsemppiä :) Itelläni on huomenna kakkosvaiheen ajon arviointi ja ens viikolla liukasrata + teoriaa vähän. Sitten on autokoulu ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Noniin sulla on siis ihan loppusuoralla toi autokoulu homma, tsempit sinnekin!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Hah niin mäki oon siitä et vihdoinki uskaltauduin jatkamaan :D Ja kiitos <3

   Poista
 4. Ootko kerenny jo käymään noilla muilla lisätunneilla? :) tosi hyvä juttu, et käyt sen loppuun asti, kerran ku oot jo maksanuki ittes kipeeks. Mä muistan ku en päässy ekalla, nii potutti ku joutu taas maksaa lisää köyhänä opiskelijana. Mun kaverilla oli viime viikolla inssi eikä sekään päässyt sitä läpi ja nyt sitä pelottaa seuraava inssi ihan tosi paljon. Ja taas joutuu lisää maksamaan, buu. Eiks autokoulu oo viel kallistunuki aika paljon? Mites se sun liukasrata, onks viel käymättä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin eilen varailee 2 ajoa lisää ja toinen on ens viikolla ja seuraava on sitä seuraavalla viikolla. Kolmannen ajotunnin otan sitten lähempänä inssiä ja siitä ei oo tietoo millon se tulee olemaan kun mun tarvii käydä hakee lääkärintodistus ajolupaa varten kun edellinen oli mennyt jo vanhaksi ja sain lääkärin vasta marraskuun vikalle viikolle. Ja autokoululla sanottiin et se päätöksen tuleminen kestää sen pari viikkoa, hitto.
   Byää mä niin toivon et pääsisin ekalla läpi, mut jos en pääse nii en aio antaa itteni masentuu taas sen takii sitten vaan yritän uudestaan! Een mä tiiä onkse kallistunu kun ei mulla oo mitään muita maksuja maksettavana kun inssi, ajolupahakemus, lääkärintodistus ja lisä ajot, noihinki oon onneks säästäny nytten ihan hyvin, huh ..
   Liukasta ja pimeetä mun ei onneks tarvii uusia! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...