keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

ANOREKTINEN MAAILMA - LAPSETKIN SUURENNUSLASIN ALLA


Kirjoitin jokin aika sitten postauksen lasteni juhlavaatteista, jotka he mahdollisesti pukevat päällensä ensi kesänä häissämme. Sain kommentin, jonka jälkeen sydämeni tuntui jättävän muutaman lyönnin välistä. Normaalipainoisia keskikäytällä kulkevia lapsiani nimitettiin pullukoiksi ja heitä kehoitettiin käyttämästä tietynlaisia vaatteita, ettei pulleus vaan korostuisi.

"Älä ainakaan leveämpiä tyllihameita laita kun tyttösesi ovat - ei nyt lihavia,mutta vähän pullukoita. Silloin ei kannata ainakaan masua ja vyötärölinjaansa korostaa.Ehkä myös laittaisin hiuksiin jonkun kapeamman ja kevyemmän pannan enkä noin massiivisia rusetteja jotka vaan korostavat pyöreyttä. "

Milloin maailmasta tuli niin anorektinen, että pienen lapsen kokoa kommentoidaan ikävään sävyyn lapsipyöreyden takia. Ikävää, että noin pienen lapsen täytyisi ajatella linjojaan ja sitä voiko hän pukeutua tyllimekkoonsa vai jättääkö kaverit nyt hiekkalaatikolla ulkopuolelle tai tuleeko kaupassa täti huomauttamaan mekon epäsopivuudesta. Näinkö kasvatetaan terveitä ja hyvinvoivia nuoria?

Toki kaikilla ihmisillä on mielipiteensä mutta tarvitseeko niitä suoltaa ja pahoittaa toisen mieli tarkoituksella. Varsinkin kun tämäkin kommentti oli täysin turha ja tarkoituksena vain aiheuttaa mielipahaa. Muutenkin on naurettavaa ja halveksittavaa arvostella toisen ihmisen kokoa saatika, että tekee niin lapselle. Tarkoituksesi oli varmasti provosoida, joten onneksi olkoon, otti kyllä tunteisiin. Lapseni ovat terveitä, normaalipainoisia ja pukevat päällensä mitä haluavat. Näin se tulee olemaankin.


32 kommenttia:

 1. Järkyttävää miten raakoja ja epätodellisia ihmisiä voi olla!! Suloiset tyttäret sulla, mukavaa jatkoa teille!<3

  VastaaPoista
 2. Voi kiesus mitä ihmisiä onkaan.. tuo pyöreys on normaalia:) Älä pahota mieltää jonkun mielensä pahoittajan takia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisikin jättää omaan arvoonsa tollaiset typerät kommentit. Toisinaan ihmisten jutut vaan menee ihon alle, varsinkin kun on lapsista kyse😞

   Poista
 3. Olisit jättänyt tuollaisen kommentin omaan arvoonsa. Ei ole mielensä pahoittamisen tai edes vaatakommentoinnin arvoista. Annoit asialle elämän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, mitäpä sitä huomioimaan idioottimaisia kommentteja, kun siitäkin löytyy varmasti jollain lisää sanottavaa. Vähän kun löis lyötyä. On ihan ymmärrettävää jos sisällä kiehahtaa jos joku kommentoi lapsen painosta noin ja kokee että asiasta on sanottava (jottei kyseinen älypää heittäisi uudestaan jotain yhtä ajattelematonta), mutta se ei ole ymmärrettävää että toinen älypää alkaa kommentoimaan sitä reaktiotakin sitten vääränä. Mutta joo, sehän on kaikessa paras ratkaisu - älä huomioi kiusaajaa vaan pidä paha olo sisälläsi.

   Poista
  2. Jos näille asioille ei tehdä jotain, eli niistä ei puhuta, ne eivät välttämättä vain jää näkymättömiksi.
   Nykypäivänä mainostetaan ihan liikaa sitä, millaisia naisten pitäisi olla. Ihmisten pitäisi osata nähdä ero photoahopatun ja normaalin naiskropan välillä.

   Vielä kun kasvavat lapset sekoitetaan tällaiseen hulluuteen, niin jo on aikoihin eletty. Jos näistä asioista ei puhuta, kohta ihanteellinen kroppamuoto on luokkaa anoreksia..

   Poista
  3. Nea ei "antanut asialle elämää", koska lasten arvostelua tapahtuu jo. Tiedän mm. Äidin joka on arvostellut teini-ikäistä tytärtään kehottamalla menemään lenkille ja muuttamaan elintapojaan, jottei hänestä tulisi ylipainoisen tätinsä kaltaista. Nyt tytöllä on anorektisia oireita. Tässä kuitenkin on kyseessä kaksi pientä tyttöä, joiden pyöreyttä ei todellakaan pidä nähdä jonain piiloteltavana, epäterveellisenä asiana vaan normaalina ja suloisena. Tämä kirjoitus oli hyvin tärkeä ja olisin mielelläni lukenut pidemmänkin tekstin asiasta. Jos tähän ei kukaan olisi puuttunut, ihmisiltä jäisi tämä asia huomaamatta ja voisimme jopa vahingossa "leikkimielisillä sutkautuksilla" kasvattaa sukupolven verran anoreksiaan sairastuneita tyttöjä.

   Sulla on oikein suloiset tytöt Nea <3

   Poista
 4. Ohhoh. Meidän 5v jäpikkä on koko pienen ikänsä kulkenut pituuskasvussa ja painokäyrillä plussan puolella, ja kukaan ei ole koskaan siitä tehnyt numeroa. Etta todella törkeää, jos tyttöjen painosta tehdään tuollainen haloo. Itse kuulin lastenlääkäriltä, että useimmat lapset ovat pyöreämassuisia koska sisäelimet ei muuten mahtuisi. Jokaisella lapsella on oikeus pukeutua mihin haluaa, ja lapsen pyöreuden kommentoijan ovat idiootteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutenkin on törkeää kommentoida ihmisen painoa/kokoa saatika sitten että kehoittaa pientä lasta valitsemaam asunsa niin ettei olematon pyöreys näkyisi. Hohhoijaa taas...

   Poista
 5. Ja vaikka olisikin ylipainoinen (lapsi tai aikuinen), niin miksei silti saisi pukeutua niin kuin haluaa!? Katsojassahan se on vika, jos häiritsee. Pitäisikö esim. jonkun vähän pyöreän 3-vuotiaan prinsessatytön pukeutua johonkin mustaan säkkiin, kun pinkki mekko saattaa ärsyttää jotain "aikuista" ihmistä!?

  Meillä on taas lasten painoa arvosteltu toisin päin. Vähän aikaa sitten sain "neuvon" lähijunassa, että 3 kk vanhan vauvani maitoon pitäisi laittaa sokeria, että vähän lihoisi. Että silleen. No en ole lisännyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä juuri! ☝

   Oho, on kyllä kummallinen neuvo ollut. Kyllä vanhempi itse tietää mikä on parasta lapselleen. Mutta aina näitä "hyviä neuvoja" jakavia ihmisiä löytyy.

   Poista
 6. Lapsipyöreys on yksi ihanimmista ja söpöimmistä asioista ja kauheeta ajatellakkii että jotkut ihmiset haukkuvat sitä tai sekoittavat asian ylipainoon kauniita lapsia sulla äläkä vaa pahota mieltäs tollasten kommenttien takia nämä ihmiset eivät tiedä mistä puhuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsipyöreys on todella suloista 😍 Mutta yhtälailla sirotkin lapset ovat suloisia ♡ Lapset ovat yhtälailla erimallisia kuin aikuisetkin, ärsyttävää että oletetaan kaikkien tulevan samasta muotista..

   Poista
 7. Herranjestas mitä paskaa. Miten joku kehtaa ajatella lapsen pukemisessa sitä, mitä ruumiinosia "korostaa" tai "peitellä"? Terveet pikkulapset ovat usein sopivan pyöreitä, kenelle tulee edes mieleen, että sitä pitäis jotenkin piilotella? Hohhoijaa nyt taas.

  Hyvin kirjoitettu teksti sulla, ja suloiset lapset <3

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en ole ennen törkämännyt tuollaiseen ajattelu malliin missä mietitään mitä kohtaa pitäisi korostaa pikkulapsen vartalossa. Ajatuskin karmii. Noita asioita kerkeää ajatella vanhempana riittävästi.. Kiitos kommentistasi ❤

   Poista
 8. No huhhuh! Ihan kiusaamismielessä oli kyllä tuo kommentti lähetetty. Ihania tyttösiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen kanssa,että tarkoitus oli kiusata / aiheuttaa tarkoituksella mielipahaa eikä jaella hyväntahtoisesti vinkkejä.

   Poista
 9. Siis mitä heleä mä just luinkaan?!? :o siis ihan oikeesti taitaa olla tällä kyseisellä kommentoijalla päässä vähän ruuvit löysällä, kun tuommosta tulee kommentoimaan. Sun tytöt on pullukoista kaukana, todellakin. Erittäin nättejä nuoria tyttöjä. <3 Ei huhhuh, kun tuli paha olo, miten julmia ihmiset voikaan olla. Tsiisus.
  Oma poika mennyt vauvasta asti lähellä +5-10 käyrällä, eikä koskaan kukaan ole asiasta huomauttanut, nyt mennään +3-5 käyrällä pituuden kanssa, ja paino on normaali.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo neuvolan käyrät ovat vähän pyllystä mun mielestä. Täysin terve ja normaalikokoinen lapsi saattaa olla niiden mukaan ylipainoinen/liian laiha. Pitää ajatella nekin vain viitteellisinä. Kyllähän silmä sen näkee mikä on todellisuus :)

   Poista
 10. Jestas, tuollaiset kommentit voisi jättää vain kirjoittamatta.
  Siellä on niin ihanat ja täydelliset tytöt.♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tainnut tulla kommentoijalla aikamoinen aivopieru kun tuon kirjoitti. Kiitos, nuo ovat kyllä ihan parhaita ❤

   Poista
 11. En oikeasti voi uskoa,että joku aikuinen ihminen on voinut edes ajatella noin,saatikka kirjoittaa sen!!ihan varmasti pahoitit mielesi,syystäkin.
  Teillä on niin kauniit ja ihan täydelliset tytöt,juuri tuollaisina kuin ovat♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä noita typeriä kommentteja tulee. Enemmän se kertoo itse kommentoijasta..

   ❤❤

   Poista
 12. Aivan uskomattoman törkeää! Ja jotenkin...noloa. Luulisi, että jokainen aikuinen ihminen nykyaikana tajuaa, että a) ihmisten, varsinkaan lasten painoa ei tule kommentoida ja b) lapsesi ovat täysin normaalipainoisia (ja erittäin suloisia). Mutta jos ihminen on noin pahantahtoinen, sokea ja pinnallinen kuin tuo kommentoija, niin ei varmaan kannata odottaa edes alkeellisia käytöstapoja. Olen pahoillani että jouduit tuollaista lukemaan. -Sofia

  VastaaPoista
 13. Sinulla on todella kauniit tytöt!

  VastaaPoista
 14. Toinen vaihtoehto: alakouluikäinen lapsi juhlamekossa ja et voi pitää lapsen käsivarsia paljaana, koska ne ovat niin luiset. 😬

  VastaaPoista
 15. Ei voi käsittää mitä tuon kommentin kirjoittajalla on mielessä liikkunut... Aivan äärettömän suloiset tytöt sulla <3

  VastaaPoista
 16. Siis oikeasti?! Tämä lastenpyöreiden tyttöjen lihavaksi kutsuminen saa kyllä tunteet pintaan! Lapset ovat eri mallisia, toiset ovat hoikkia ja toiset pyöreitä ja "vatsakkaita". Itselläni on kaksi lasta, ja molemmat vartalotyypit edustettuina, vaikka tyystin samat sapuskat tarjottu. Kuuluin pienenä itse selkeästi tähän "pullukka"-kastiin, en siis missään nimessä ollut lihava, mutta pyöreä kyllä. Pyöreys katosi murrosiän kasvupyrähdyksessä, eikä siitä sen jälkeen ole näkynyt häivähdystäkään. Mutta koko aika ennen sitä, kuulin äidiltäni jatkuvia huomautuksia asiasta. Sitä puhuttiin tuttaville, että kun "meidän ´Lotta´on tuollainen paksukainen...", "kyllä on vattaa...", jne... Elävästi muistan sen, että kun olisin halunnut kokeilla harrastaa balettia joskus n. 6-vuotiaana, niin äitini nauroi: "ehei, ei se onnistu. katsos siellä kaikki muut tanssijat on hoikkia, ja sinä olisit ainut noin lihava". Eipä tullut sitten meikäläisestä tanssijaa... 11 ikävuoden jälkeen hoikistuin ja kuulin kyllä siitä vastaavasti positiivista palautetta, mutta ei se vaakakupissa enää painanut lapsuuden "traumojen" jälkeen. Piti saada kaksi lasta täyttää 30, jotta mielikuva omasta kehosta tuli normaaliksi...

  Oma tyttäreni on monella tapaa kopio minusta, eli myös pyöreä enemmän kuin hoikka. Saa olla, suloinen kuin pieni karkki! <3 Ikinä en tule häntä lihavaksi kutsumaan, enkä varsinkaan sitä vaatteilla peittämään/korostamaan. Terveillä elämäntavoilla asia kyllä itsestään tasoittuu.

  (Loppuun pakko sanoa, että missään nimessä en tällä kommentilla kannusta ketään olemaan välittämättä OIKEASTA lihavuudesta! Siis siitä, että jos lapsen ruokatottumukset ovat oikeasti pielessä ja hän on epäterveellisen ylipainoinen. Se on minusta kaltoinkohtelua, ja verrattavissa nälkiinnyttämiseen tai muuhun hoidon laiminlyöntiin.)

  VastaaPoista
 17. Ihan hirvee kommentti :'( Voin sanoo et itelläki tuli kyl pahamieli, kun ei aikuiset ihmiset tajua, että lapsella kuuluu kyllä olla sitä lapsenpyöreyttä, mutta ei kaikilla ole, mut ei nekään mitään haukkumisen arvoisia ole + että jokainen ihminen on erilainen. Ei oo tainnu olla kommentoijalla kaikki muumit laaksossa. Puspus tsemii + ihanat tytöt on <3

  VastaaPoista
 18. Ihan käsittämätön tuo kommentti minkä olit saanut, mutta varmasti jonkun oli tarkoitus tosiaan vaan provosoida tai pahoittaa mieli tarkoituksella. Lapsipyöreys on niin söpöä!! Eikä lapsilla (miks aikuisellikaan?) todellakkaan pitäis miettiä mikä korostaa tai ei korosta jotain, en voi ymmärtää ! Sulla on söpöt tyttöset! <3

  VastaaPoista
 19. normaalipainoisia amerikassa

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...