maanantai 6. helmikuuta 2017

NÄMÄ TE HALUSITTE TIETÄÄ PERHEESTÄ / PARISUHTEESTAMME


Kaipaatko kotiäiti aikaa? Jos kyllä niin mitä kaipaat eniten kotiäiti ajalta?
- Tietysti kaipaan kotiäitiyttä, toisinaan vielä aivan hirveästi mutta kyllä tällainen säännöllisempi arki on tällähetkellä parempi. Kotiäitiydestä kaipaan myöhäisiä ja rentoja aamuja, kun mihinkään ei ollut kiire. Puolestaan myös pitkiä öitä, saatoin olla hereillä vielä yhden aikaan ja kirjoittaa blogiin tai katsoa Netflixistä jotain sarjaa. Lasten kanssa oli enemmän aikaa käydä erilaisissa paikoissa ja tapahtumissa.

Miten hoidatte parisuhdetta, onko teillä säännöllisesti parisuhdeaikaa? Jos ei haluaisitko? 
-Meidän parisuhdeaika on silloin, kun lapset menevät nukkumaan. Yleensä katsomme yhdessä sarjoja tai suunnittelemme keittiönpöydän ääressä tulevia häitämme. 

Kuinka usein pääsette viettämään miehesi kanssa yhteistä aikaa? 
Kerran kuukaudessa (tai kerran kahdessa kuukaudessa) anoppi ottaa tytöt yökylään niin silloin pääsemme viettämään kahdenkeskistä aikaa tai näkemään ystäviämme. Tämä riittää meille mainiosti :)

Ruoka joka on koko perheen lemppari, entäs inhokki? 
- Meillä on kaikilla vähän erilaiset lempparit ja inhokit. Mies on kaikki ruokainen eikä hänellä taida olla mitään inhokkia, lapset eivät syö kaalilaatikkoa ja itse en pidä hirveästi kalaruuista. Kanaruuat ovat ainakin sellaisia mitkä uppoavat kaikille.

Moneltako yleensä heräilette arkena\viikonloppuna ? 
-Heräämme jokainen hieman eri aikoihin. Lapset nousevat viimeistään puoli yhdeksän aikaan, mies herää siinä samalla. Itse torkun usein jopa kymmeneen saakka.


Onko lasten ruutuaikaa jotenkin rajoitettu?
-Viikonloppuisin tytöt saavat katsoa hieman enemmän kuin arkena. Viikolla lapset usein katsovat ohjelmia sen aikaa, kun laitan ruokaa. Viikonloppuisin he katsovat aamuisin piirretyt ja usein iltaisin katsomme yhdessä jonkin elokuvan.

Miten tyttönne viihtyvät päiväkodissa tällä hetkellä? 
-Erittäin hyvin! Jokainen aamu innoissaan kertovat mitä päiväkodissa tullaan tekemään ja iltapäivällä puolestaan miten päivä on mennyt. Molemmilla on lemppari hoitotädit, joista jutellaan myös viikonloppuisin.

Onko tytöillä harrastuksia? 
-Viikot ovat tällähetkellä niin kiireisiä, ettei aika tunnu riittävän kaikkiin pakollisiinkaan menoihin, joten ei ole kummallakaan mitään harrastuksia.

Onko teillä perheenä harrastuksia? 
-Ei mitään erikoista. Vuodenajan mukaan aikalailla määrittyy mitä touhutaan. Talvella käymme usein laavulla pulkkailemassa ja grillaamassa makkaraa. Kesällä teemme paljon metsäretkiä ja käymme uimassa lammella. Sellaista tavallista lapsiperheen puuhastelua.

Haaveiletko vielä lapsista?
Oi kyllä! 

Miten teillä nukutaan tällä hetkellä?
-Kaikki samassa sängyssä. Tytöt nukahtavat omiin sänkyihinsä mutta yöllä hiippailevat meidän viereemme. Esikoisen nukkumaan meneminen on usein yhtä taistelua, kaiken maailman tekosyyt on joka ilta käytävä läpi miksi ei voisi mennä nukkumaan..

Pääsettekö tänä vuonna viettämään kesälomaa perheen kanssa?
-Olemme tehneet parina kesänä ulkomaanmatkan koko perheen kanssa, mutta tulevana kesänä se jää välistä. Häät ovat heinäkuussa niin kaikki ylimääräiset menot on karsittu.


Jos olisit sinkku ja lapseton, millaista luulisit elämäsi olevan?
-Ensimmäisenä tulee mieleen, että söisin varmaankin aika epäterveellisesti. Jos ei olisi ketään kenelle laittaa ruokaa niin ostaisin varmaankin usein eineksiä. Asuisin jossain lähempänä pk-seutua. Juhlisin ehkä joka viikonloppu ystävieni kanssa. Hankalaa oikeasti miettiä millaista elämää eläisi ilman lapsia ja miestä. 

Kolme lempijuttua mitä tehdä lasten kanssa?
-Kotona tykätään maalata kasvomaaleilla, leipoa ja rakentaa lego-linnoja. Ulkona käydään pulkkamäessä, tehdään lumienkeleitä tai käydään retkillä. Jos haluaa helpolla päästä niin napataan kaverit mukaan ja lähdetään HopLoppiin.

Missä tapasit miehesi kanssa ensimmäistä kertaa, kerro siitä?
-Taidettiin aivan ensimmäisen kerran tavata loppu syksystä 2009 hänen autossaan. Oltiin kavereiden kanssa viettämässä viikonloppua ja yhteisten ystävien kautta päädyttiin mieheni ja hänen kavereidensa seuraan. Tästä ei meidän "suuri rakkaustarina" vielä kuitenkaan alkanut.

Millaiset asiat aiheuttavat riitaa parisuhteessanne? Entä lasten ja aikuisten välillä?
Jos riidellään miehen kanssa niin yleensä syy siihen on kotityöt. Mies valittaa tavaroista jotka eivät ole omilla paikoillaan ja minä siitä hänelle, kun yhtälailla mies jättää tavaransa lojumaan mutta ei vaan huomaa sitä. Lasten kanssa väitellään lelujen keräämisestä. Lapset väittävät etteivät ole sotkeneet huonettaan mutta eivät ne lelut itsestäänkään laatikostaan pois hyppele. Samoin vaatteiden vieminen pyykkikoriin eikä jättäminen lattialle aiheuttaa motkotusta.

Lempijuttu, mitä tehdä kahdestaan miehen kanssa?
-Onkohan meillä mitään lempijuttua mitä teemme kahdestaan. Joskus viikonloppuisin, kun lapset ovat menneet nukkumaan, avaamme viinipullon ja pelaamme korttia. Sarjojen katsominen on myös sellaista rentoa ja kivaa. Ollaampas me tylsiä! 

8 kommenttia:

 1. Ette te oo tylsiä, vaan ihania! 😊 arjestahan ne pienet ilot kuuluukiin löytää 😊

  VastaaPoista
 2. Vitsi näitä on kyllä aina niin kiva lukea.. saa vähän eri näkökulmasta lukea teidän arjesta ja juhlasta <3

  VastaaPoista
 3. Hauska lueskella tällaisia :D Ja ihanaa, että jonkun muunkin mies valittaa lojuvista tavaroista - meillä sama ilmiö sen suhteen, että ei huomaa niitä itse jättämiään tavaroita..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kumma miten ne ei muka huomaa itse jättävänsä tavaroitaan ympäriinsä mutta huomaavat sitten sen jos vaatekasa on joltain toiselta jäänyt sängyn viereen 😄

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...