tiistai 19. huhtikuuta 2016

Jälleen se hiipi ovenraosta sisään

... Nimittäin kuume. En ymmärrä miten salakavalasti nämä nuhakuumeet hiipii meille kerta toisensa jälkeen, yleensä se iskee armotta kuopukseen. Syyskuusta saakka olemme olleet enemmän ja vähemmän kipeenä, Henni tuntuu sairastelevan koko ajan ja niin vain kuumemittari näytti jälleen kerran korkeita lukemia eilen illalla. Jotenkin aavistelinkin sitä aikaisemmin päivällä, sillä tyttö oli normaalia herkempi ja vaati syliin alvariinsa. Illalla iho muuttuikin katkaravun väriseksi ja olo veteläksi. Helmi ei ole koskaan ollut kovin sairastavaa tyyppiä, uskallan väittää, että Helmin sairashistoria on kahden käden sormilla laskettavissa, kun puolestaan Hennillä tuo määrä voidaan ajatella tähän viimeiseen puoleen vuoteen.


Nämä jatkuvat sairastelut on saanut oman mielenkin jo neuroottiseksi. Ulos lähtiessä tarkistan useaan kertaan, että paita on varmasti housujen sisällä ettei selkään pääse viima puhaltamaan, lapaset tai sormikkaat suojaavat myös ranteita ja vähäänkään kastuessaan ne vaihdetaan välittömästi kuiviin. Pipo peittää varmasti korvat ellei enemmänkin ja kaulurilla suojataan niska sekä kaula tuulelta, satoi tai paistoi. Ei siis todellakaan ole kyse siitä, että lapset huitelisivat napa paljaana hiekkalaatikolla tai edes kauppareissuilla. Tarkasta huolenpidosta huolimatta, nenä vuotaa taas räkää ja kuume hipoo 39 astetta. Tämän pöpön Henni todennäköisesti nappasi lapsimessuilta, kun puuhasteli kuitenkin temppuradoilla ja muissa viihdykkeissä niin intensiivisesti, joskus jopa maistoi jumppapatjan reunaa tai vaaterekkiä. Jep sieltä tää on tullut.


Toisaalta ei harmita niin paljoa, kun ulkonakin on harmaa ja kurja ilma ollut viimeiset päivät. Erilailla se olisi harmittanut lapsiakin, jos ulkona olisi mahtavat kevät kelit eikä päästäisi ulos nauttimaan auringon paisteesta. Nyt vain toivotaan, että kuume karistellaan nopeasti pois niin päästään taas ajelemaan pyörällä, rakentamaan hiekkakakkuja ja potkimaan palloa lenkkarit jalassa. Toistaiseksi nyt onkin tiedossa sohvalla pötköttelyä peittovuoren alla ja Frozenin katsomista kolmannensadannen kerran, siihen ei selvästi kyllästytä koskaan. Lyön vetoa viikonlopun puolesta ja toivon, että voidaan päristellä leikkiautoja räkänenän sijaan.


Toivottavasti teillä olisi räkä-vapaa viikko edessä!

25 kommenttia:

 1. Tsemppiä. <3 Me oltiin talvella putkeen varmaan 3vko kipeänä. Se on raskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nää kuumeet kestää kahdesta kolmeen päivää ja parin viikon välein aina sama rumba uudestaan. Tätä jatkunut jo syksystä saakka. Kiitos tsempeistä ♡

   Poista
 2. Niin kurjaa kun pienet sairastaa. :/ Pikaisia paranemisia sinne.♡♡ Jospa kesän tullessa sairastelu hellittää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, sitä tuntee itsensä aina niin hyödyttömäksi, kun ei voi oikein muuta kuin antaa lääkettä ja pitää sylissä. Saisi alkaa ilmat lämpenemään niin loppuisi nää räkä kelit. Kiitos ♡

   Poista
 3. Meillä on nyt tammikuusta asti myös sairasteltu jokseenkin paljon. Tuntuu,että räkä valuu koko ajan joltain ja joku köhii joka yö?!?niin rasittavaa!!Tsemppiä teille!!niin ja ihania kuvia♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh sielläkin! Jotkut on niin herkkiä saamaan jokaisen pöpön mitä tuolla ulkona liikkuu. Kiitos ja tsemppiä sinnekin! ♡

   Poista
 4. Paranemisia<3 meillä kans vähän väliä ollaan kipeenä!:( toivottavasti nyt oltais taas muutama viikko välillä terveenä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♡ On kyllä niin rasittavaa aikaa siinä määrin tää märkä aika, kun jatkuvasti vilustuu. Toivottavasti sielläkin pysyisi nyt pöpöt loitolla!

   Poista
 5. Voi ei taas! :( Paranemisia Hennille. Meilläkin Emily tosi itkuinen ja musta tuntuu myös, että olen tulossa kipeäksi, särkee jalkoja ja käsiä nimittäin aivan järjettömästi, vaikken ole mitään kovin urheilullista tällä viikolla edes tehnyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, taas! Hemmetti sentään,alkaa pikkuhiljaa usko loppumaan tähän touhuun :D Eikä,sinnekin sitten varmaan joku flunssa iskemässä, pidän peukut pystyssä että ei tulisi!

   Poista
  2. No uskon, mulla sama fiilis :/

   Kiitos :)

   Poista
 6. Parempia vointeja!! Meillä kesti flunssa kolme viikkoa ja kiersi läpi jokaisen perheenjäsenen. Nukuin istualtaan vauva sylissä useamman yön. Nyt olemme terveitä, mutta tuntuu, että flunssa jätti jälkeensä väsymyksen. Onneksi lisääntynyt valo herättelee kevääseen ja kesään. Satunnaisesti olen piiphatanut lukemassa blogiasi, mutta nyt liityin lukijaksi myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, vauvan flunssa varsinkin on niin rankkaa kun toinen ei ymmärrä. Noille nyt sentään voi sanoa että "niistä, älä itke kun nenä menee enemmän tukkoon" mutta vauvalle ei oikein voi sitä selittää. Lasten hoitaminen kun on itse kipeänä, tuntuu muutenkin maailma lopulta. Kiva että liityit, toivottavasti viihdyt :)

   Poista
 7. Juu ei ole räkävapaata! Nyt on mun vuoro lasten jälkeen. Huoh.

  VastaaPoista
 8. No johan nyt. Jaksamista teille, josko kevät pian kääntyisi taudittomampaan suuntaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisi kieltämättä nämä sairastelut jo pikkuhiljaa jäädä taka-alalle. Toivotaan parasta! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...