sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Virvonvarvon

Helmi heräsi aikasin aamulla intoa puhkuen ja kysyi, että mennäänkö heti virpomaan! Tarkkaan tyttö kertoi minkälaisen kissa maalauksen haluaa kasvoihin ja että tämän päivän Helmin nimi olisikin Panda-kissa. Ensimmäisenä virvottiin tutuille naapurin mummoille, en tiedä oliko ilo suurempi meidän tytöillä vai näillä naapurin mummoilla. Saatiin kuulla monia onnellisia huokailuja ja kiitosta siitä, kun kävimme. Eräs mummo olisi mielellään jäänyt juttelemaan pidemmäksikin aikaa ovensuuhun. Jatkettiin matkaa äitini luokse, kunnes meitä vastaan käveli eräs mies meidän naapurista. Leveä hymy kasvoilla hän kertoi kuinka mukavaa oli kun kävimme, hänen vaimo oli siis soittanut innoissaan ja kertonut käynnistämme. Kuuntelin taas saman tarinan siitä, kuinka aina hekin ostavat paljon herkkuja mutta virpojia ei vaan näy tai kuulu. Rupesin miettimään tätä asiaa, miksi nykyään lapset viedään virpomaan vain omille mummeille ja vaareille, eikä vieraille ollenkaan? Monet vanhukset kuitenkin odottavat karkkikulhon kanssa niitä pieniä noitia ja kissoja vitsoineen mutta usein joutuvat kerta toisensa jälkeen pettyä, kun ketään ei kuulu. Eikö nykyajan lapsia kiinnosta virpominen vai onko vanhemmat tulleet varovaisemmiksi? Toki jos vieraiden oviin menee pimpottelemaan niin vanhempi voi olla mukana turvana. Itselleni tuli ainakin hirveän hyvä mieli siitä, kun näin että näille mummoille se oli oikeasti iso juttu kuunella virvonvarvon loru ja saada se pieni vitsa. Monesti sain jopa toppuutella näitä mummeleita ja todeta ettemme tarvitse kokonaista kulhoa karkkia vaan yksi suklaamuna riittää, kiitos.


Virvotaanko teillä?

8 kommenttia:

 1. Ihania virpojia teillä. :) Meillä ei virvottu, koska A on vielä niin pieni. Ehkä ens vuonna tutuille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekään ei viime vuonna käyty, kun Helmi oli niin pieni. Tänä vuonna tää oli isompi ilo Helmille mitä Hennille, mutta ihanasti Henni kuitenkin aina antoi vitsan heti kun ovi aukesi, eikä edes ymmärtänyt ottaa palkkiota :D

   Poista
 2. Niin ihanat pienet virpojat.<3
  Meillä lapset kävi vain naapurissa, koska auto oli minulla. Niinpä sitten järjestin pienen kivan munien etsinnän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tytöt olivat kyllä ihan omissa elementeissään ♡ Katsoinkin instagramista kuvan, ihana tuo munajahti :)

   Poista
 3. Onpas suloinen Panda-kissa ja söpö pupunen! Ollaan asuttu miehen kanssa tässä osoitteessa jo neljä palmusunnuntaita, mutta vasta tänä vuonna saatiin virpojia! Onneksi tämä kerta korvasi kaikki edelliset, kun oven takana olikin kuusi lasta ja saimme peräti neljä vitsaa, hienosti lausutun lorun lisäksi :) eli kyllä niitä virpojia odottavat muutkin kuin mummot (minä olen 22 ja mieheni 25) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä kieltämättä itsekin odotin ja varauduin liiankin hyvin mutta ketään ei näkynyt, pikkusisaruksiani lukuun ottamatta. Tosi harmillista kyllä.. Mutta kiva kuulla että siellä kävi virpojia :) !

   Poista
 4. Niin ihania virpojia <3 <3
  Meillä trullitellaan ensi lauantaina vasta :D

  VastaaPoista
 5. Meillä tuo virpominen on edessä vasta ensi viikonloppuna!kovasti sitä odotellaan:)me ollaan tehty siitä koko perheen juttu. Ollaan siis aikuiset mukana,jäädään toki kauemmas odottamaan,kun lapset käy ovella. Täälä Pohjanmaalla tuo virpominen on tosi iso juttu. Viime pääsiäisenä meidän oven takana kävi n.40 trullia:)
  Suloisia nuo teidän virpojat!!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...