perjantai 2. lokakuuta 2015

TÄITÄ

Oi kyllä vain, tuo inhottavista inhottavin vaiva on meille rantautunut. Helmi tuli päiväkodista ja Jere katsoi, että mikä tytön otsahiuksissa kipittää, varmaankin yksittäinen koivun kirva. Olisikin ollut mutta se paljastuikin pää täiksi. Muutama löytyi lisää, kun oikein kaiveli. Jere lähti samalta istumalta apteekkiin ja sillä välin itse revin sängyistä lakanoita ja muita petivaatteita pesuun, samalla soittaen Helmin päiväkotiin. Meidän päiväkodissa on onneksi aivan mahtava henkilökunta! Nainen puhelimen toisessa päässä otti asian hyvin ja kertoi, että heille oli tullut sama epäilys jo aiemmin päivällä mutta hiuksista ei ollut kuitenkaan mitään löytynyt.
Jere ajeli hiukset siiliksi ja me Hennin odotellaan täishamppoon vaikutusta!

Kieltämättä tämä tuli aivan puun takaa, vaikka joka paikassa täistä nyt huudellaankin. Meillä ei ole koskaan ollut täitä ja nyt, kun omia lapsia on siunaantunut niin ennalta ehkäisystä on näin syksyn tullen pidetty huolta. Hiuksien pesuun olemme käyttäneet terva shampoota ja kuiviin hiuksiin olemme aamuisin suihkuttaneet täiden ennaltaehkäisy suihketta. Pipot on pyritty pitämään visusti takkien hihassa ja hiukset laitetaan aina kiinni ponnarilla. Aina se varautuminen ei kuitenkaan lupaa täydellistä suojaa, näin kävi tällä kertaa.


Eilen pestiin kaikkien hiukset täi shampoolla. Vaikutus aika oli 15 minuuttia mutta pelattiin varman päälle ja annettiin aineen vaikuttaa puolet pidempään. Helmin hiuksista ainoastaan löytyi täitä, pesuista huolimatta eläviä. Nyt se onkin sitten sitä kampaamista, kampaamista ja kampaamista seuraavat kaksi viikkoa. Vaatteet ja lelut pakkasin jätesäkkeihin, jätin vain muutamia välttämättömiä kaappiin. Petivaatteet, sohvan päälliset ja muu irtaimisto saivat kokea 90 asteen pesun koneessa ja sen jälkeen pääsivät nekin säkkiin. Pyykkikone on pyörinyt jatkuvasti eikä loppua tunnu näkyvän. Sanokaa vain hysteeriseksi, sillä niin olenkin! Mielummin hoidan häädön vähän ylireagoiden kuin niin, että tekisin tämän huolimattomasti ja sen seurauksena kärsittäisiin tästä monia viikkoja.


Nolottaako? Hävettääkö? Vastaus on, että kyllä. Sen vuoksi tämän postauksenkin kirjoitin. Päätäit ovat loppujen lopuksi yleinen, joka vuotinen ongelma ja ne saattavat tulla aivan kenelle tahansa. Eli onko siinä enempää hävettävää kuin nuhakuumeessa? Ei ole. Sanoisin vielä, että vanhemmat, vaikka teitä kuinka hävettäisi myöntää, että teillä vierailee näitä tai muita loisia niin kertokaa siitä ainakin lapsenne hoitopaikkaan, jotta muut vanhemmat osaavat varautua ja pystyvät jopa ennalta ehkäisemään ajoissa. Eikä se lasten päiden kampaaminen ihan muuten vain huonosta ole, kaikkilla täit eivät nimittäin edes kutia.

Nyt ottaisin mielelläni kaikki mahdolliset poppakonstit teiltä käyttöön!

15 kommenttia:

 1. Tsemiä pikkuötököiden häätöön! Ja eihän tuossa nyt mitään noloa ole. Kyllä ne täit saattavat pompata ihan kenen vaan hiuksiin :D Mutta niin kurja vaiva, jaksamista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä <3 Kyllä täällä kampa nyt heiluu! Yöllä en saanut nukutuksi kun pakastelin kaiken näköisiä juttuja. Eikä täissä oikeasti mitään noloa olekaan, joskus vain sattuu niin huono tuuri, että niitä tulee. Silti monet kokevat sen häpeäksi, eivätkä kehtaa ilmoittaa eteenpäin ja sen vuoksi niistä tulee sitten kierre.

   Poista
 2. Kuuleppas, ei tartte sanoa että hävettää. Tuo on yleinen vaiva näin syksyllä! Ja samassa veneessä oltu n. 7 vuotta sitten. Silittelin illalla tyttären hiuksia... hmm... harmaata nukkaa. Olin nyppäämässä pois kun tuo nukka otti jalat alleen! YÄÄÄK! Ja olimme olleet viikonlopun aikaa yötä niin mummolla kuin kyläpaikassa, siinä sitten pesi joka talous pyykkiä. Aamulla soitto tarhaan ja jokainen tyttö ryhmästä kotiin, kaikilla täitä maanantai aamun kunniaksi. Olivat saaneet uudet parturitarvikkeet leikkeihin edeltävällä viikolla. Siihen loppui ne leikit :D Tsemppia sinulle ja pyykkikoneelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulosta kivalta teidänkään kokemus! Kyllä ne ovat vain vikkeliä leviämään.
   Helmin päästä, kun ensimmäinen löytyi niin se oli ISO, siksi sitä kirvaksi tai pikku kärspäseksi aluksi epäiltiinkin. Loput ovat olleet pieniä, hyvä kun edes silmällä nähtäviä. Tänään kampasin ja kolme kuollutta tippui valkealle paperille. Toivottavasti nämä nyt olisi nopeasti pois hoidettu!

   Poista
 3. tsemppiä täiden häätöön! Sä olet ainakin tehnyt kaiken kunnolla, eli eiköhän täit saa kyytiä ja nopeasti :) Mä tarkistin vielä tänäänkin Evelynin pään uudestaan, mutta en löytänyt täin täitä. KLai se on uskottava, että tänne meille niitä ei ole tullut. Ainakaan vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yrittänyt ainakin olen. Mä tosissani toivon ettei nää pirulaiset teille tule, kun teillä on se vauvakin :(

   Poista
 4. Hurjasti tsemppiä sinne.♥ Toivottavasti pääsette niistä pian eroon. Eikä tuossa ole miun mielestä mitään noloa, ne kun voivat rantautua kenelle vain. Noloa olisi jättää ne hoitamatta ja ilmoittamatta esim sinne päiväkotiin.

  Blogissani olisi sinulle haaste. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti nää olis tosiaan nopeasti kuolevia eikä mitään super täitä! Ja kiitos <3
   No näinhän se on, mutta itsestäni tuntuu, että me ollaan juurikin päiväkodista saatu nämä eli joku vanhempi ei ole huomannut tai kehdannut ilmoittaa mikä on todella harmillista :/
   Ai kun kiva, käyn kurkkimassa :)

   Poista
 5. Hrr..kyllä nyt kutiaa! Pitäisköhän mun ostaa ihan varmuuden vuoksi aineet kaappiin jos nuin pääsis käymään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaahan ne aineet varmuuden vuoksi olla kaapissa!

   Poista
 6. Voi kettu, niin tuli meillekin! Meillä siis myös jo kaksi päivää kestänyt pesukone-, saunotus- ja pakastusrumba. Ja silti ELÄVIÄ täitä löytyi tänään, kahden pesun jälkeen. Mä oon niin loppu. Milllä noista perkeleistä pääsee??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kerkesin nuolaista ennenkuin tipahti... Leikkasin Helmille polkkatukan ja täitä vaan tipahteli paperille. Etikkaa laitan ens yöksi kaikkien päähän,sen pitäisi tappaa munatkin! Tsemppiä teillekin häätöön!

   Poista
  2. Huoh, meillä ei sentään ropissut. Ihan muutama saivare ja tänään yksi KUOLLUT(vihdoin!!) täi löytynyt. Laitettiin eilen kunnon myrkyt tytölle. :( Mahataudissa sanoin, että onneksi ei sentään täitä. Nyt sanon, onneksi ei sentään kihomatoja.

   Poista
  3. Hyvä että teillä alkanut helpottaa! Mä en uskalla vielä juhlia mutta eilen laitettiin etikkaa puoleksi tunniksi päähän ja pestiin poid niin nyt ei oo löytynyt mitään. Tosiaan en uskalla tuulettaa vielä koska kuitenkin illalla sit onkin taas pää täynnä. Juu tai onneksi ei oo syyhypunkkia, se vasta karmee ois!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...