perjantai 11. heinäkuuta 2014

Kirppuja

Pari yötä sitten Helmi nukkui erittäin huonosti, itkeskeli paljon ja pyrki jatkuvasti sängystään pois. Monen tunnin taistelun jälkeen sain tytön rauhoittumaan ja nukkumaan takaisin omaan sänkyynsä ja loppu yö menikin ihan hyvin. Aamulla vaipanvaihdon yhteydessä huomasin Helmin iholla useita hyttysen pistoa muistuttavia näppyjä joissa oli vaalea vesikellomainen pää. Päikkäreiden jälkeen noita näppylöitä oli tullut puolet lisää ja Helmi alkoi olemaan itkuinen ja kiukkuinen, ajattelin että ei hemmetti meille on iskenyt vesirokko... J oli sitä mieltä että paukaumat saattaisi olla esimerkiksi muurahaisen puremia joten vaihdoin Helmille puhtaat lakanat sänkyyn.
Tänään neuvolassa näytin noita näppyjä ja sieltä kerrottiin että noi on selviä lintukirpun puremia! Kuulemma erittäin yleinen vaiva tähän vuodenaikaan ja noi kirput saattaa hyppiä itsestään ikkunoista sisään, kulkeutua leikkipuistoista tai linnut tiputtelevat niitä kun lentävät yli. Ei kuulemma ole vaaraksi mitenkään ihmiselle mutta kutiaa aivan pirusti joten kortisoonia ja antihistamiinia pitäisi Helmille antaa.
Siis hyi hitto, kirppuja! Nyt niitä ei ilmeisesti onneksi enään ole kun uusia puremia ei ole näkynyt mutta neuvolassa kerrottiin että noi on sellaisia joita tulee ja menee joten voin varautua että niitä tulee ehkä uudestaankin meille....

Helmillä noita puremia on useita kymmeniä! Pakarat on aivan täynnä, selkä, kädet, rinta, jalat... Voi pikkuista :(
Tuntuu että noista erilaisista hyönteisistä on tullut kunnon riesa meille..  Jotkut varmaan muistaa sen kun meidän kissa pääsi lomailemaan pariksi viikoksi maalle J:n mummin luokse. Sieltä kun Panda palasi kotiin niin kissa nukkui monta päivää eikä edes suostunut syödä tai juoda mitään. Pari päivää kotiin tulon jälkeen Panda alkoi raapimaan korviaan rajusti ja sai ihmeellisiä juoksu/raivo kohtauksia, tällöin aloin jo ihmettelemään mistä on kyse koska Panda on aina ollut rauhallinen eikä hyppää edes sohvalle ilman että on saanut siihen luvan.. Maanantai aamuna huomasin sänkyni jalkopäässä olevan kahvinpurumaista mönjää ja siitäpä tiesin että ei hemmetti Pandalla on korvapunkki! Ei muuta kuin apteekkiin ostamaan lääkkeitä ja siivoamaan kotoa joka ikinen nurkka puhtaaksi. Huolestuttavaa on että Pandalle ei nuo tipat ole auttaneet vieläkään vaikka viikon kuurista on jo 4 päivää kulunut, korvista vuotaa jopa verta putsauksen yhteydessä..
 

Ai että kuinka ihanaa!

11 kommenttia:

  1. Voi ei! :( voi raukkaa :( toivottavasti lääkkeet auttaa pian ja pääsette ötököistä eroon. !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sääliksi käy kyllä kun noi näpyt kutiaa niin paljon :/ Noi kirput nyt sai sillä pois että pisti lakanat pesukoneeseen.. Toivottavasti Pandalta lähtis toi korvapunkki pian pois!

      Poista
    2. No varmasti! :/ Hyvä jos kirput lähti ja korvapunkkikin saa toivottavasti pian kyytiä...

      Poista
    3. Eiköhän noi öttiäiset ole pian selätetty! :D

      Poista
  2. Kannattaa käyä eläinlääkärillä otattamassa se loishäätö piikki, meijänkin kissoilla on ollut korvapunkki ja ei lähteny sillä aineella ja oon kuullut muiltakin ettei se toimi.
    Noi lintukirputkin on voineet tulla kissan mukana, jos kerta ulkona on ollut, meidänkin kissalla on ollut niitäkin, kannattaa kissallekin antaa kirppulääkettä, koska todennäköisesti silläkin on, vaikkei turkissa näkisi, ne nimittäin on super nopeita!
    Ja sit kämppä pitää imuroida hirveen hyvin ja kaikki lakanat yms pestä tai pakastaa, koska toi on vaikee hävittää jos on kissakin :/
    Ötökät on ällöi! Mitähän noi mun kisut seuraavaks tänne kantaa kun punki ja kirput on nähty jo ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä viimeks lähti korvapunkki tolla aineella niin käytän ton tökötin nyt loppuun ja toivon parasta :D jos ei lähde niin sitten tietenkin täytyy se loispiikki käydä ottamassa..
      Ei ole kissa voinut tuoda noita kirpouja kun kirput ei elä ilman isäntä eläintä (lintua) 2 päivää pidempään ja nyt on jo 3 päivä menossa eikä enempää noita näppyjä ole tullut.. lakanat on pesty ja huomenna olis tarkotus kuurata koko kämppä!
      Ah nää on näitä kesän ei niin kivoja puolia :D

      Poista
    2. Niin ja siis kissa on ollut ulkona viimeksi reilu 2 viikkoa sitten ja noi näpyt ilmesty tosiaan 3 päivää sitten ..

      Poista
  3. Jos kissan korvista tulee verta niin sitä ainetta ei saa käyttää missään nimessä! Lääkäriin mars tai soita ainakin ja pyydä konsultointiapua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitsin sanat ehkä vähän huonosti, kissan korvasta ei siis vuoda verta mutta kun niitä putsaa niin tops puikkoon on tullut pisaran verran aina siitä samasta korvasta ja johtuu varmasti vaan siitä ronkkimisesta muttei kissa valitakkaan yhtään vaan antaa reippaasti putsata ja tipatkin menee siinä samalla ihan nätisti..

      Poista
    2. Veikkaan että teillä on käytössä Otita paravet tms? Se kirvelee korvia helvetisti, siksi asiasta mainitsin. Jos siis korvassa on esim. raavittu haava niin voi vaan kuvitella miltä se aine tuntuu. Meille tuli toinen kissa maalta ulkokissasta sisäkissaksi ja voi luoja sitä korvien punkkiulosteen määrää. Hyrrr, ällöttää ajatellakin näin jälkikäteen. Puhumattakaan sisäloisista! Puoli vuotta joka kolmas viikko loishäätö ja kaikki sen takia että ei oltu koskaan madotettu, ja niitä matojahan riitti. Ehkä en kerro enempää :)
      Sitten kun oot saanu enimmät möhnät korvista, niin kannattaa vaihtaa topsi pikkusen kosteaan vanulappuun. Turvallisempi ja miellyttävämpi.
      Tsemppiä taisteluun! Tiesithän muuten että ne tarttuu kissasta toiseen erittäin helposti? Jos siis on ollu toisten kanssa tekemisissä, niin suosittelen samaa häätökuuria kavereillekin vaikka vielä ei mitään näkyisi.

      Poista
    3. Voi ei, teillä on ollut hommaa sitten noiden öttiäisten häädön kanssa!
      Meillä ei matoja onneksi ole ollut mutta me madotetaan kissa 2 kertaa vuodessa vaikka sisä kissa onkin ihan vain sen takia et JOS sattuiskin saamaan niitä jostain..
      Noi tipat loppui meiltä tänään ja korvista tulee vieläkin möhnää joten huomenna aamulla tarvii soittaa eläinlääkärille että mitäs tehdään.. Meillä on vain yksi kissa eikä muiden eläimien kanssa ole ollut tekemisissä joten sitä vaaraa ei pitäisi olla että Panda tartuttaisi muita..

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...