torstai 3. heinäkuuta 2014

Pelkopoli

Tänään koitti se odotettu pelkopolilla käynti. Keskustelu käytiin synnytysosaston puolella ja ennen sinne menoa kuvittelin saavani kylmiä väreitä sairaalan hajusta sekä synnytys huoneet nähdessäni mutta osaston aulaan kun saavuin yllätyin omasta rauhallisuudestani. Käytävällä käveli juuri synnyttänyt nainen aamutakki päällä joka piteli pienen pientä vauvaa käsissään pyyhkeeseen käärittynä, katselin siinä ihaillen tuoretta äitiä, samalla seurasin miten Helmi reagoi pieneen kääröön ja tyttö oli aivan haltioissaan kun vauva käveli ohitse, silloin mulle itselleni tuli sellainen olo että mitä mä nyt tässä edes oikeasti pelkään?
 

Kätilö tuli hakemaan meidät käytävältä ja ohjasi meidät pieneen huoneeseen jossa keskustelu käytiin. Suoraan sanottuna mulle ei ollut mitään apua/hyötyä tuosta keskustelusta. Kätilö kävi läpi edellisen synnytyksen vaihe vaiheelta ja kehui synnytyksen helppoutta ja sitä kuinka nopeasti Helmi syntyikään. 
Nyt uudelleensynnyttäjänä mulla ei olisi mitään pelättävää sen suhteen mahtuuko lapsi syntymään koska ensimmäinen lapsi testaa äidin lantion ja Helmi on sieltä niin rivakasti tullut joten toinen tulee kuulemma oikein näppärästi myös sieltä. Isoa lasta en ole saamassa koska olen itse niin pieni sekä sf-mitta kulkee täysin keskikäyrällä. Sektioon joutuminen on kuulemma todella epätodennäköistä koska edellinen on syntynyt alakautta ja taas otettiin puheeksi lantion tilavuus sekä edellisen synnytyksen nopeus joka voi vielä uudelleensynnyttäjällä puolittua. 
Kivuista ei tarvitse kärsiä vaan saan lääkkeitä heti kun pyydän ja epiduraali voidaan laittaa myös kun koen sen tarpeelliseksi. 
Odotin tuolta käynniltä ehkä vähän liikaa ja sen takia nyt sitten petyin. Sain kuulla kaikki samat asiat joita oma äitini, J sekä neuvola on mulle toitottanut tässä jo tovin. Ennemminkin mulle tuli typerä olo siinä kun kätilö ihmetteli mun pelkoja koska eihän mua pitäisi jännittää edes mikään kun kaikki on mennyt niin näpärästi aiemminkin..

Soitin tuon pelkopoli käynnin jälkeen J:lle ja totesin että aivan sama syntyy miten syntyy, milloin syntyy, kerkiää hän paikalle tai ei mutta haluaisin että tämä ihmetteleminen, asioiden turha vatvominen ja äippäpolilla hyödytön ramppaaminen olisi jo ohitse. No kohta se onkin ohitse, tänään nimittäin pyörähti rv 33 täyteen


 :Nea

8 kommenttia:

 1. Helppo niiden pelkopolilla on jopa vähätellä pelkoja ja selittää kuinka helposti kaikki tulee sujumaan. Onneksi suurin osa synnytyksistä sujuu "hyvin"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näimpä.. tuntuu siltä että se kätilö olis opetellut jonkun tietyn värssyn ulkoa mitä sitten jaarittelee jokaiselle asiakkaalle lievittääkseen niiden pelkoa :D

   Poista
 2. Häh!! Mä oon ihan pettyny sun puolesta! En oo koskaan pelkopolilla ollut mutta en mä sitä nyt ihan tommoseksi oo kuvitellu. Luulin että siellä oikeasti vähän laajemmin käsitellään sitä pelkoa synnytykseen, ja keskustellaan siitä vähän muutenkin kuin "ei tarvi pelätä, sä saat lääkkeitä." What oikeesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu no eipä siellä ton enempää ainakaan mun kanssa asioita puitu läpi, hoki vaan sitä kun edellinen on syntynyt niin näppärästi niin toinenkin tulee varmasti sutjakasti ulos ja tuntui ettei se oikeastaan edes ymmärrtänyt mikä mua jännittää :D Kun yksi pelon aiheista just on että synnytän syöksyllä eikä J ehdi mukaan....

   Poista
 3. Tosi harmi, että et saanut sieltä sellaista tukea, kuin olisit kaivannut! Mun tuttu sai synnytykseen mukaan doulan, vaikka mieskin pääsi synnytykseen. Ennen synnytystä doulan kanssaan pystyi keskustelemaan myös synnytykseen ja raskauteen liittyvistä asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä varmaan täälläkin olisi mahollista saada doula mukaan mutta itse en vain halua ketään tuntemattomia siihen tilanteeseen mukaan.. Pidetään siis peukut pystyssä että J kerkiää mukaan :)

   Poista
  2. Joo se on kyllä ihan ymmärrettävää. Pidän peukkuja!! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...