tiistai 9. toukokuuta 2017

DIY: LASTENJUHLIIN PINJATA


Viime viikolla etsin Pinterestistä ideoita meidän perjantaisiin lastenjuhliin. Pinjata tuli vastaan useammankin kerran. En ole aiemmin sellaista tehnyt mutta olen aina halunnut kokeilla, joten nyt se lähtisi testiin. Olisi ehkä kannattanut selvittää pinjatalle vaihtoehtoinen rakennusmateriaali ennenkuin aloin pilkkomaan pahvilaatikkoja meidän makkarissa, sillä tuo pahvilaatikon pahvi olikin liian kestävää. Tuo pahvilaatikon pahvi yhdistettynä jesariin takasi sen ettei kukaan saanut pinjataa rikki vaikka kuinka yritti. Luulen tuon pahvin olevan kuitenkin ihan hyvä, kunhan seuraavan kerran käyttää tavallista teippiä ja teippaa osat kiinni -ei niin tiukasti. Muistin ottaa tekovaiheista kuvia, joten alla on kuvalliset ohjeet pinjatan tekemiseen.

Pinjataan tarvitset:
-Pahvia
-Silkkipaperia
-Liimaa
-Teippiä
-Sakset
-Kynän


Otin pahvilaatikosta suurimmat sivut joihin piirsin hevosen muodon x2. Seuraavaksi leikkasin pahvista hevosen sivukappaleet. Tämän jälkeen, kun kaikki osat on leikattuna, aloin kiinnittää osia toisiinsa jesarilla. Tähän tosiaan suosittelen jotain kevyempää ja ei niin pitävää teippiä. Heppa kun on kasassa niin ei muuta kuin silkkipaperia päälle ja tadaa valmis! Sarven tein sanomalehdestä, jonka päällystin silkkipaperilla.


Tämä oli sellanen nopea kyhäelmä, tarvikkeina käytin kaikkea mitä kaapeista jo ennestään löytyi. Syksällä tyttöjen synttäreille aion tehdä valkoisen yksisarvisen, pinkki-turkoosilla harjalla/hännällä.

7 kommenttia:

 1. Hauska :D Mä olen kerran ostanut valmiina tämmöisen ja minusta se maksoi monta kymppiä - ens kerralla teen ite <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantsii ainakin kokeilla! Tämän tekeminen ei kustantanut itselle mitään, kun kaikki tarvikkeet löytyi kotoa :)

   Poista
 2. Tää on hieno! Itse olen juuri järjestämässä Ninjago -teemaisia juhlia, pinjata voisi olla hyvä idea niihinkin, kiitos ohjeesta! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...