keskiviikko 17. toukokuuta 2017

HÄIHIN 2KK: MILLÄ MALLILLA JÄRJESTELYT OVAT?


Olen ollut aika stressittömällä linjalla häiden järjestelyiden suhteen, kun kaikki on sujunut juuri niinkuin on pitänytkin, ilman kummempia vastoinkäymisiä. Ehkä viimeistään nyt kun häihin on enää alle kaksi kuukautta aikaa, olisi aika stressata edes hieman ja miettiä mitä tehtävää on vielä jäljellä ja pistää kunnolla toimeksi.

Mitä sitten olemme saaneet aikaiseksi?

Kirkko ja juhlapaikka varattiin jo syyskuussa. Esteettömyystodistus tipahti postilaatikosta viime viikolla ja meidän vihkipappi varmistui toukokuun alussa. Kesäkuun puolivälissä meillä on vihkikaavan läpi käyminen ja harjoitukset kirkossa.

Kutsut suunnittelin ja tein itse Illustrator ohjelmalla. Täytyy sanoa, että kutsujen tekeminen oli ehkä yksi hankalimmista hommista häiden järjestämisessä. Itselläni on tapana unohtaa pieniä tärkeitä juttuja, joten jouduin tehdä kutsuista muutamankin koevedoksen, joita sitten fiksailimme miehen ja kaasojen kanssa lähetys kuntoon. Kutsut veimme postiin jo maaliskuun lopulla ja kuten äsken sanoin, että tuppaan unohtamaan tärkeitä juttuja niin pari ystävää jäi ilman kutsua kuin myös oma mummini. Onneksi tilanne oli korjattavissa, he saivat kutsunsa mutta hieman jälkikäteen, heh.

Hääkakun kävimme suunnittelemassa huhtikuussa Lohjan Pinklemonissa. Meillä oli miehen kanssa hieman eri käsitys siitä minkä makuinen hääkakusta tulisi. Itse halusin vadelma-valkosuklaa moussetäytteellä ja mies toivoi raikasta passionhedelmä moussetäytettä sitruksen vivahteella. Kävimme koemaistaa molempia kakkuja ja päädyimme siihen tulokseen, että kakkumme tulee molemmilla täytteillä. Kuulostaa ehkä vähän karskilta, mutta tuo makean ja raikkaan kombo on täydellinen!


Ruokapuolen tarjottavat hoidetaan anopin ja muun suvun voimilla. Pitopalvelua ei otettu ihan budjetti syistä mutta myös sen vuoksi, kun lähipiirissä on taitavia ruuanlaittajia ja miehen puolen suku on muutenkin aina jokaisissa häissä ollut kovin avuliaita. Sen enempää en kerro vielä häiden menusta, näette sitten kesällä.

Koristeet on hankittu, niitä onkin kertynyt kaksi suurta pahvilaatikollista tuohon meidän makkarin lattialle. Vielä neljä kuukautta sitten sanoin etten halua mitään turhaa sälää, kuten viirejä, ilmapalloja, pompomeja tai ylipäänsä mitään muuta kuin hallaharsoa, kukkia ja ledvaloja. Toisin kävi. Kaasot ovat olleet isona apuna koristeluiden suhteen, he ovat askarrelleet mm niitä “vihaamiani” viirejä ja muita härpättimiä.

Häämekon suhteen halusin olla ajoissa. Ennen joulua kävimme kaason kanssa sovittamassa muutamaa mutta lopulta löysin aivan ihanan mekon Facebook kirpparilta. Toista ei voi sanoa miehestä, hän menee sovittamaan pukuja vasta lähempänä kesäkuuta. Kaasojen mekko ostoksilla kävimme Tallinnassa ja Dresshousesta löytyikin heille aivan ihanat vaaleansiniset mekot. Lasten mekot lähtivät kerrasta vaihtoon. Niistä tulossa erikseen esittelyä hieman myöhemmin.

Valokuvaaja ja videokuvaaja varattiin hyvissäajoin. Mitä molempien kanssa olemme keskustelleet niin saamme varmasti kauniita otoksia ja ikuistettua päivän sellaisena kuin sitä katsoisi vaaleanpunaisten lasien läpi.


Näiden lisäksi meillä on varattuna DJ, halusimme ulkoistaa musiikin soittamisen jollekin ammattilaiselle. Toki esimerkiksi Spotify:hin voisi tehdä soittolistan mutta itselle se tuntuu turhan aikaavievältä ja kuitenkin siellä olisi joku koko ajan laittamassa omia lemppari biisejään. Tätä haluamme juurikin välttää..

Meille tulee myös karkkibuffetti, tähän tulevat karkit saapuvat itseasiassa tänään kotiinkuljetuksella. Voin taas vetää yhden rastin ruutuun, kun tämäkin asia on pois päiväjärjestyksestä.

Häissä tarjottavat alkoholit on ostettu jo maaliskuussa. Joudumme kyllä tekemään vielä yhden Tallinnan reissun, sillä itsestä tuntuu ettei se määrä mitä jo ostimme tule riittämään.

Meiltä puuttuu oikeastaan enää vain hääkampauksen ja meikin suunnittelu, häävalssin opettelu, se miehen puvun hankkiminen, oman sormukseni ostaminen ja muutamat askartelut odottavat vielä tekijäänsä. Tuleeko teillä mieleen jotain mitä puuttuisi? Kaiken kaikkiaan ehkä tässä ollaankin hyvällä mallilla!

15 kommenttia:

 1. Miten saitkin kuulostamaan kaiken niin stressittömältä ja helpolta?! :D Meillä on vielä vajaa 4kk aikaa mutta oon aika varma että kiire tulee.. Ihastelin niitä tyttöjen mekkoja jo tuolla hääryhmässä mutta neki menikin vaihtoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies ennen kihlautumista tuumasi että "ihan varmasti kun häitä aletaan järjestää niin susta kuoriutuu bridezilla". Toisin kävi, jotenkin tää häiden järjestäminen on ollut ihanaa ja stressi vapaata 😄 Joo ne mekot lähti vaihtoon! Ne oli vähän isot niin hommattiin sopivat tilalle ja nämä uudet ovat muutenkin väri maailmaan sopivammat ❤

   Poista
  2. Naiset on yllätyksiä täynnä! :D Ehkä just se ajoissa aloittaminen ja toki sekin että tietää mitä haluaa auttaa tässäki aika paljon. Meillä on vielä tyttöjen mekot hommaamatta niin jään mielenkiinnolla odottamaan mitkä oot ostanut :)

   Poista
 2. Hyvällä mallilla jo teidän häät! Odotan innolla, että pääsen lukemaan taas lisää. :) Meillä vielä 4kk aikaa ja toistaiseksi kaikki on aika hyvällä tolalla, toivottavasti stressitön fiilis jatkuu meilläkin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki alkaa olla hyvällä mallilla kyllä :) Suunnittelun iloa sinne 😊

   Poista
 3. Häissä on kyllä tekemistä mutta kun sen jaksottaa pidemmälle ajalle niin kaikki sujuu aika kevyellä otteella. Pieni loppurutistus siinä kumminkin tulee ihan loppumetreillä kun pitää suunnitella logistiikka ja kaikki viimeiset jutut <3 Tsemppiä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on juu. Ei musta olisi ainakaan järjestämään häitä parissa kuukaudessa 😅 Kiitos ♡

   Poista
 4. Oi miten ihanalta kaikki kuulostaa! Ja toden totta sait häiden suunnittelun kuulostamaan niin kivalta, kun oon aiemmin saanut semmoisen käsityksen että se on kauheeta strettaamista, haha :--D

  http://olderthanyesterday.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tämäkin asia on tietysti ihmiskohtaista mutta itselle on ollut yllättävän helppoa ja mukavaa puuhaa! :)

   Poista
 5. Teillä on kaikki siellä jo niin hyvällä mallilla, mahtavaa. :) Oot kyllä varmasti tän kesän kaunein morsian.♥

  VastaaPoista
 6. Teillähän on homma jo hyvällä mallilla! Ihana että löytyy muitakin stressittömiä morsiamia, täällä samoilla linjoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täällä ollaan 🤗👋 Tsemppiä ja stressivapaata järjestely intoa sinne jatkossakin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...