tiistai 20. syyskuuta 2016

MUISTILISTA - 12-6KK ENNEN HÄÄPÄIVÄÄ


Varaa kirkko. Tämä on tosiaan ensimmäinen mitä kannattaa tehdä. Meillä häät ovat suunnitteilla ensi heinäkuulle ja syyskuussa olinkin yhteydessä Lohjan kirkonherranvirastoon. Pettymys mutta sitä suurempi yllätys oli ettemme saaneet juuri sitä päivää minkä olisimme halunneet, emmekä tämän päivän vara päivää tai vara päivän vara päivää. Moni muukin on selkeästi ollut ajoissa liikkeellä.

Varaa juhlapaikka.
Tässäkin kannattaa olla nopeana liikkeellä. Meillä meni aivan ihana paikka sivu suun mutta sentään saimme erään toisen juhlapaikan aika läheltä kirkkoa.
Bändin varaaminen. Kannattaa piakkoin keskustella yhdessä kumppanin kanssa, haluatteko bändin juhlapaikalle soittamaan. Monet hyvät saatetaan varata nopeasti, joten tämänkin asian kanssa kannattaa kiiruhtaa.

Pitopalvelu vai teettekö ruuat itse? Tätä kannattaa pohtia jo etukäteen, sillä pitopalvelut ovat täyteen buukattuja häiden sesonki aikaan. Puolestaan jos ruuat meinaa tehdä itse niin apukäsien on hyvä tietää asiasta ajoissa.

Vieraslistan kartoittaminen. Tämä on varmasti yksi sellainen asia mikä elää tilanteiden mukaan, mutta on hyvä laskea kuinka monta vierasta noin suunnilleen olisi kutsuttuna. Esimerkiksi moni juhlapaikka vaatii tietää osviittaa antavan henkilömäärän.

Kaasot ja bestmanit. Kysy heitä ajoissa, sillä heistä varmasti on sitten suuri apu häiden järjestämisessä ja ideoinnissa.


Tuleeko teille mieleen jotain muuta mihin olisi hyvä varautua näin etukäteen jo?19 kommenttia:

 1. Naurattaa 😂 Meillä nämä asiat oli tehtynä jo 28kk ennen häitä. Ehkä tällaisten hullujen takia kaikki onkin niin buukattua 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meil kans aikalailla 2vuotta ennen hääpäivää nää hommat selvillä :D

   Poista
  2. Mitä ihmettä, me ollaan ilmeisesti tosissaan mattimyöhäsiä näiden asioiden kanssa! :D

   Poista
  3. täällä missä mä asun niin kirkon sai varata aikasintaan vuotta ennen :)

   Poista
  4. Ette oo! :D En käsitä mitä ihmeen järkee on 2 vuotta aiemmin järkätä häitä! :D En oikeesti ymmärrä :D Toki jokainen tavallaan! Me varattiin kirkko ja juhlapaikka puoli vuotta aiemmin! :) Ja saatiin kaikki mitä haluttiin. Vaikuttaa kyllä varmasti sekin kun tehdään ite kaikki ruuat ja herkut. Onneksi apuna ammattikokki tuleva anoppi :D Ja sekin varmaan vaikuttaa, että paikkakunta ei oo Helsinki ja talvihäät. Mut en tiiä miks ei juhlapaikat esim. ota semmosta juttua käyttöön et vuotta ennemmmin maksimissaan. Koska 2 vuoden aikana voi tapahtua vaikka ja mitä.. Ties onko tietyt yrityksetkään pystyssä? En uskaltais ite varata 2 vuotta aiemmin :D

   Poista
  5. No me järjestettiin häät kahdessa kuukaudessa. Oli keväthäät. Hyvin ehti kaikki jutut tehdä :) hääpuvun ompelussa meni kauiten aikaa, melkein se pari kuukautta.

   Poista
 2. Mulla oli vieraslista valmis ennen kun oltiin edes kihloissa :D aika hyvältä näyttää ainakin näin kun itse ei ole häitä juhlinut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vieraslista elää vielä. Tulee niitä "hei noikin halutaan tietysti kutsua" 😅

   Poista
 3. Oih, häät ovat niin ihanat juhlat ja tietysti siitä omasta hääpäivästä haluaa ainutlaatuisen, ikimuistoisen päivän. ❤

  Olet listannut hyviä asioita, joita joutunee nykyään miettimään aikaisessa vaiheessa. Tälläisessä varhaisessa vaiheessa varataan myös ne parhaimmat valokuvaajat. Suosittelen harkitsemaan dokumentaarista hääkuvausta perinteisten potrettin lisäksi, jolloin saattte ainutlaatuiset kuvat koko hääpäivästä. Itse pidimme tätä asiaa top 3 listalla, kun mietimme hääbudjettia ja asioita joihin halusimme panostaa. Laadukkaiden, koko häät kattavien kuvien kautta on ihana palata siihen ihanaan päivään vielä vuosienkin kuluttua.

  Tsemppiä hääsuunnitelmien äärelle, seurailen taustalta innolla mitä te keksitte ihanaan päiväänne! 😙

  - Elina -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me mietittiin tuota valokuvaajaa ja kyseltiin suosituksia. Päädytään kuitenkin varmaan miehen ystävään joka on siis myös valokuvaaja ammatiltaan. Siinä on paremmin pelivaraa budjetin ja ajan kanssa :) Kiitos tsempeistä ❤

   Poista
 4. http://lastentapaan.blogspot.fi/2016/08/vuosi-haihin-to-do.html Elokuussa postasin samaisesta aiheesta, hyvältä näyttää teidän listanne :)

  VastaaPoista
 5. Ää! Kappas, olitkin kommentoinut mun postaukseen :D No, siinä se linkki nyt tuli kuitenkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun linkkasit,voin käydä kurkkimassa myöhemmin uudestaan ;)

   Poista
 6. Häämekko ja miehen puku...
  Me tehtiin se virhe että pidettiin häät aika sillai extempore (2 kk varoajalla) niin häämekon hankinta oli äärettömän vaikeeta ja valikoima suppea.
  Myös sormukset kannattaa miettiä ja jos tilaustyönä täytyy tehdä niin ajoissa liikkeelle!
  Niia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormuksia ei olla sen suuremmin katseltu vielä mutta häämekko on tilauksessa jo :)

   Poista
 7. Hei, missä teillä vietetään häitä? Itsellämme juhlitaan katteluksentilalla heinäkuussa. 🙂

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...