lauantai 7. maaliskuuta 2015

Taaperotuhoja 2

Helmi on hyvin ehtiväinen pieni neiti. Aivot raksuttaa jatkuvasti ja sormet kihelmöi halusta koskea joka paikkaan. Useinmiten Helmin ei ole tarkoitus olla tuhma, ilkeä tai aiheuttaa harmia vaan oikeasti ihan vain auttaa äitiä. Auttamisessa ei kuitenkaan kovin usein onnistuta, ennemminkin saadaan aikaan tuhoa ja hävitystä. Ensimmäisen osan taaperotuhoista voi käydä lukemassa täältä

Tässä Helmi varmaan koitti pestä jugurtilla ikkunat? Tai yritti töpötellä lisää lumiukkoja ikkunaan? Tai vaihtoehtoisesti Helmi ajatteli äidin olevan joulun jäljiltä kyykky treenin tarpeessa nimittäin sellanen tuli vedettyä kun pompin tuolilta ylös-alas yrittäen pestä ikkunoita ja samalla estää mukuloita uimasta pesu ämpärissä.

Äiti ei selvästi ollut antanut kissalle tarpeeksi ruokaa. Helmi päätti korjata tämän erheen.

Pesukone oli sattunut pääsemään tyhjäksi. Humpsis vaan ja Helmi täytti sen leluilla. Selitys oli "mutta kun ankka ui"
Helmillä on muutama vakkari piilo mihin laittaa kaikki omat tavaransa kuin myös muidenkin tavarat. Helmi on ominut telkkari tason yhden laatikon, omassa huoneessa oleva teltta on myös hyvä kätkö mutta kaikkein tärkeimmät ja parhaimmat aarteet piilotetaan kaiuttimen sisälle. Sinne uppoaa hyvin paljon tavaraa muttei niitä sieltä kyllä helposti pois saa. Viimeksi kun tyhjennettiin kaiutin, sisältä löytyi tälläinen saalis.

Helmi on kyllä uskomaton tavara varas ja piilottelija. Mun laukusta Helmi käy aina ottamassa lompakon ja menee tyhjentämään sitä olohuoneen telkkaritason laatikkoon. Enää en tee sitä virhettä, että etsisin itku kurkussa pankkikorttia vaan menen suoraan katsomaan Helmin jemmat läpi ja sieltä se pankkikortti aina löytyy plus kaikki muut kadonneet tavarat.

Tässähän näitä olisi taas muutamia, harmi vaan nämä ei lopu tähän. Kerran tässä taannoin oletin Helmin menneen kiltisti nukkumaan mutta kuulin hihittelyä lastenhuoneesta. Kävin vilkaisemassa mitä siellä tapahtuu ja Helmi oli järjestänyt iltapala tarjoilun muumeille suoraan meidän jääkaapista. Siellä oli kupit ja kipot täynnä maitoa.

Virkkasin pilttipurkkeihin sellaista koriste pussukkaa ja laiskana jätin koukun sekä langan illalla sohvalle kun ajattelin että pystyn jatkamaan sitä aamulla helpommin eikä Helmi kuitenkaan pääse tulemaan aamulla huoneestaan pois ilman, että tietäisin siitä. Toisin kävi, aamulla oli Helmi hereillä ja virkkaus jutut tipo tiessään. Etsin niitä viikon verran aivan joka paikasta, roskiksia myöten. Tuloksetta. Paria viikkoa myöhemmin lakanan vaihdon yhteydessä nostin turhan paljon patjaa ylös ja siellä oli pieni lankakerä ja virkkuukoukku. Ihmettelen miten Helmi on voinut tunkea sen mun alle ja vielä patjan alle ilman että huomasin mitään.

Mummolassa käydessä katse herpaantui hetkeksi ja Helmi oli jo heittämässä parvekkeen rakosesta suihku lastaa. Mummon appelsiinipuun mullat Helmi on pöyhinyt myös joskus, tai paremmin sanottuna levittänyt ympäri makuuhuonetta.

On meillä kyllä hyvin ehtiväinen pieni neiti. Neiti näpsä tai niinkuin isovanhemmat kutsuu; Helminaattori

6 kommenttia:

 1. VOi niin tuttua! Meillä on kokeiltu tuo pyykkikone piilo myös! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi laittaa pesukoneen usein täyteen leluja aina kun on kylvyssä :D

   Poista
 2. Helminaattori.. on varmaan pokassa pitelemistä välillä :'D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...