keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kun lapsen etua taas ajatellaan..

Nyt kyllä raastetaan hermoja niin että oksat pois. Toissa yönä heräsin hirveään korisevaan ääneen. Helmi seisoi meidän sängyn vieressä eikä henki kulkenut kunnolla, äänikin oli tytöllä pelkkää vinkumista. Päivällä Helmin olo normalisoitui mutta iltaa kohden taas paheni. Viime yö meni melkein kokonaan valvoessa kun ei happi kulkenut kunnolla, tyttö yski minkä kerkesi ja ääni oli kimakkaa piiperrystä. Aamulla soitin terveyskeskukseen ja siellä hoitaja kertoi, ettei Helmi saisi tälle päivälle lääkärin aikaa mutta koska lapsen hengitys vaikeudet ovat vakava asia olisi syytä mennä päivystävälle terveydenhoitajalle. Siis ihan oikeasti, kyllä juopoille ja muille löytyy aikoja jotta saavat saikkua ja lisää lääkkeitä mutta pienelle tytölle ei lääkärin aikaa heru!

Käytiin kuitenkin siellä päivystävän terveydenhoitajan vastaanotolla. Helmi rohisi koko matkan eikä jaksanut kävellä paria metriäkään, istui aivan hiljaa vaunuissa.
Korvissa kaikki oli ok, nielu on terveen vaaleanpunainen, happi 99/100 ja tulehdusarvotkin normaalit. Missä siis vika? Terveydenhoitaja oli sitä mieltä että allergiasta johtuu ja määräsi allergia lääkkeet.
Jos ja kun tollanen happi loppuu kohtaus tulee yöllä niin pitäisi mennä samantien päivystykseen jotta Helmi voisi hengitellä spiraa ja lääkäri voisi tutkia Helmin, kohtauksen ollessa päällä.

Hitto että suututtaa! Viime kesänä käytiin kaksi kertaa terveyskeskuksessa ja kerran päivystyksessä eri oireiden takia ja aina pistettiin allergian piikkiin. Päivystävä lääkäri antoi viime kesänä lähetteen lastenlääkärille allergia kokeisiin ja siellä käytiin vain toteamassa 'seuraillaan tilannetta'
Mikä ihmeen järki tässä on, että aina tuputetaan pilleriä mutta koskaan ei tutkita syytä. Nämäkin 'allergia kohtaukset' on sattuneet eri aikaan vuodesta ja kestävät vain muutaman päivän. Mitään erikoista ei olla lisätty Helmin ruokavalioon enkä muutenkaan kerta kaikkiaan keksi mitään syytä mikä voisi allergisoida noin pahasti.

Täytyy taas kerran todeta ettei mennyt kuin strömsöössä tämä juttu.

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Huomenna on Hennillä neuvola niin kyselen samalla tosta Helmin tilanteesta!

   Poista
 2. Eikäää :(

  Musta tuntuu ettei suurin osa lääkäreistä ota mitään tosissaan. Meillä täällä on niin surkee sairaala myös että oksat pois. Aina vaan tuputetaan buranaa ja panadolia ja muka mitään ei ole. Sitten kun menee yksityiselle niin alkaakin löytyä kaikkea...

  Toivottavasti Helmin olo paranee ja saadaan selville mistä toi johtuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus saa kyllä ihmetellä mistä muropaketista ne on lääkärin paperinsa saaneet. Mutta otin itse selvää ja Jerellä on ollut kuristustautia pienenä paljon, useinmiten sitä esiintyy vaan pojilla mutta ei ole ihme jos tälläsenä influenssa aikana sitä tulisi tytöillekin. Siinä ei crp ilmeisesti kohoa koska se on virus peräinen. Oireet tulee öisin ja päivällä ei mitään. Täsmää Helmin oireisiin paremmin kuin hyvin. Täytyy ottaa neuvolassa puheeks huomenna!

   Poista
  2. Mulle ehdotettiin myös lasten infektio astmaa.
   Ärsyttää kun neuvola soitti tänään ja peruutti ajan niin nyt en voi kysellä noista. Toisaalta Helmi oli viime yön huomattavasti parempi, enää yskä vaivaa ja suu/kurkku kuivuu. Se voi olla et tää jäi mysteeriksi nyt :D

   Poista
 3. Voi elämä.. suutu joku kerta niille lääkäreille ja kieltäydy lähtemästä ennen kuin saat oikeat allergiatestit Helmille! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis lääkäri oli vielä antanut meille lähetteen allergia testeihin mutta tää lastenlääkäri oli sillon sitä mieltä ettei niit tarvita :D Mutta en usko että tässä on allergiasta kyse, jos olisi sen pitäisi oireilla koko ajan kotona ollessa ja tää oireilee oikeastaan vain yöllä.

   Poista
 4. Mä huomasin pojan olevan allerginen ensin eläimille, sitten usealle ruoka-aineelle. Pyysin lähetettä allergiatutkimuksiin ainakin viidesti, kunnes suostuivat lähetteen tekemään. Kuulemma omat kotitestit ovat luotettavampia. Lopulta pojan allergisuutta testattiin, MUTTA vain perusryhmä ei siis kaikkea epäilemäämme. Lastenpolin testeissä ilmeni useampi allergia ja käskettiin jatkamaan testailua kotona. Meillä tämä kotitestailu aiheutti sitten todella vakavan allergiakohtauksen alkuviikosta, vaikka määrä oli todella pieni! Ambulanssi reissuhan siitä tuli. Jos itse epäilee lapsella olevan useampaakin allergiaa, niin en ymmärrä, minkä takia tutkimuksia pantataan! Tsemppiä teille! Mä uskon myös, että toi ventoline tai joku sen tapanen voisi auttaa teillä noihin oireisiin. Sun pitää uudemman kerran vaatia, että asialle on pakko tehdä jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä tota miten sairaaloilla ei ole muka resursseja hoitaa asioita kunnolla loppuun asti, pistetään nyt mielummin lapsi hengen vaaraan ja kotiin kokeilemaan näitä mahdollisia allergisoivia aineita ja katsotaan mitä tapahtuu. Sairaalassa kun sen voisi tehdä huomattavasti kivuttomammin... Mutta siis en tosiaan usko että Helmillä olisi mitään allergiaa, uskon että se on melkein pois suljettava juttu!

   Poista
 5. Voi pikkuista! Onko teillä vielä kissa? Itellä kans puhkesi allergia eläimiä kohtaan yht äkkiä, vaikka meillä on ollut niitä omasta lapsuudesta asti. Oireet kuulostaa samalta kuin itsellä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä tosi harmi :( Kissa on juu mutta Helmi rapsutteli ja halaili sitä täällä päivällä välillä aika kovillakin otteilla eikä siitä tullut mitään joten en usko kissa teoriaankaan millään.. Toivotaan että huomenna siellä neuvolassa ne keksisi jotain!

   Poista
 6. Voi Helmi raukkaa :( <3 Selvisikö syy tänään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei selvinnyt kun neuvola soitti aamulla ja siirsi aikaa.. Helmillä oli kyllä viime yö jo huomattavasti parempi, ei ollut enää hengen ahdistusta, ainoastaan yskää. Haluisin kyllä tietää että mikä ihme toi nyt oli!

   Poista
 7. Meillekin on tuttua nuo hengenahdistukset. Kyseessä ei tosin ole allergiat, vaan infektioden yhteydessä puhkeava vaiva, eli pojun hengitys on tosi vaikeaa ja yleiskunto romahtaa. Tämä alkoi reilu vuosi sitten, ja kun muutaman kuukauden sisään oltiin jouduttu viettämään öitä osastolla vähän turhankin usein, viimein aloitettiin astmalääkityskokeilu. Kokeilun aikana ei ollut mitään ja kokeilun päättyessä heti tuli samat hengitysvaikeudet, ja sen perusteella todettiin infektioastma. Oon kirjoitellu tästä blogiinikin mutten nyt jaksa linkittää kun puhelimella se on niin vaivalloista :D

  Jännityksellä odotellaan miten lähestyvä siitepölykausi vaikuttaa.. Mutta tarinani pointti oli se, että ymmärrän täysin miten raivostuttavalta tuntuu kun joutuu vaatimalla vaatimaan pienelle ihmiselle hoitoa! :( Hurjasti voimia teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä on tommosta, todella inhottavaa kun pienille tulee näitä ja lääkärit ei ota tosissaan vaan aina arvaillaan vaan flunssaksi. Hyvä että pidit pintasi ja syy tohon löydettiin!
   Meillä toi tosiaan kesti pahana sen 2 yötä ja sen jälkeen ei muuta kuin yskää. Oireet viittaisi siis tarkalleen tohon vale kuristustautiin. Päästiin keskiviikkona käymään neuvolassa ja kerroin oireet niin terkka sanoi että epäilee samaa varsinkin kun lapsien isällä on pienenä ollut sitä. Mutta ei tohon mitään lääkettä ole ainut mitä koti oloissa voi tehdä niin viedä ulos hengittämään raikasta ilmaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...