perjantai 12. syyskuuta 2014

Rintatulehdus

Sattuu sattuu sattuu, rintatulehdushan mulle iski- voi kirosana! Toissapäivänä imetyksen jälkeen tuntu siltä kuin nänni olis rikki, sitä aristi ja paidan päällä pitäminen alkoi olla jo tuskaa, illalla koko rinta oli pinkeä kuin ilmapallo enkä pystynyt enään liikkumaan kunnolla ilman kipua vasemmassa rinnassa. Ennen iltasyöttöä huomasin liivin suojassa olevan mätää ja sitä mätää tuli lisää ja lisää kun puristi kipeetä rintaa, ei muuta kuin itku kurkussa kuumaan suihkuun tyhjentämään rintaa.
Tärisin kylmyydestä koko yön vaikka olin vuorautunut yö vaatteisiin,- aamutakkiin ja 4 peittoon! Kuumemittari näytti 38.3

Aamulla olin ihan pihalla, ajatus ei juoksenut ollenkaan, tärisin eikä jalat kantaneet lähes ollenkaan enkä tosiaankaan antanut hyvää vaikutelmaa papille joka tuli suunnittelemaan tytön ristiäisiä kun itse istuin aamutakki päällä keittiön lattialla ja pidin päästä kiinni kun luulin sen räjähtävän. Onneksi J sai hoidettua noi ristiäis hommat mutta mulle taitaa tulla nyt yllätyksenä että mitkä laulut ja rukoukset siellä hoilataan.
Papin lähdettyä mun olo meni vieläkin huonommaksi, menin takaisin peitto vuoren alle tärisemään ja odottamaan että pääsen terveyskeskukseen. 
Lähdettiin terkkariin ja sain tehdä kunnolla töitä että sain jalkaa toisen eteen ja pääsin autolle asti, voimat oli ihan loppu. Terveyskeskuksessa otin seinistä tukea kun laahustin käytäviä pitkin, en pystynyt istumaan tuolilla kun luulin tippuvani sieltä joten päädyin istumaan lattialle ja pidin päätäni penkillä. Hoitaja otti mut huoneeseen sisään ja tutki rinnan, siinä se oli turvonneena ja loisti punaisena. Kuume oli noussut 40 asteeseen. Odoteltiin vielä tulehdusarvojen tuloksia ja lääkärille pääsyä ennenkuin sain antibiootti kuurin.
Mä oon todella harvoin kuumeessa ja silloin kun oon kuumeessa niin se pistää mun kropan ja koko ajatus maailman ihan sekasin, todellisuus ja uni sekoittuu helposti enkä oikein ymmärrä mikä maa mikä valuutta joten eilisestä päivästä ei ole hirveästi muuta kerrottavaa.

Tänään on ollut huomattavasti parempi olo jo, kuume on laskenut mutta rinta on vieläkin kipeä. Vieläkin se on kuin tiiliskivi ja helottaa punaisena. En saa tyhjennettyä sitä pumpulla vaikka oon suihkuttanut sitä kuumalla vedellä ja pumppauksen yhteydessä oon pitänyt kuumaa vesipulloa tulehtuneessa kohdassa. Imettäessä vauva saa jonkin verran sieltä imettyä kun oksentaa maitoa ulos päin muttei kuitenkaan ime rintaa tyhjäksi niinkuin pitäisi. Vaikka toi antibiootti kuuri purisikin tulehdukseen niin täytyisi se rinta saada tyhjennettyä muuten siitä ei ole mitään hyötyä..

En voi kyllä muuta kuin ihmetellä tätä mun huonoa tuuria, Helmin synnytyksen jälkeen sain kohtutulehduksen ja nyt rintatulehduksen..

Onko teillä kokemusta rintatulehduksesta ja vinkkejä tähän kipuun?

14 kommenttia:

 1. Mulla tuli kans rintatulehdus molempien tyttöjen imetysaikana!! Se on kyllä ihan hirveetä!!
  Vinkkeinä ei oo mitään uutta tietoa, kun tiiätkin jo että täytyisi imettää vaikka kuinka sattuu.
  Oon kuullut myös, että kaalinlehdet auttaisi, kun laittaa rintaan? En vaan yhtään muista, että raakana vai jonain haudutettunako..
  Parane pian!!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä ihan hirveetä! Oon tässä punninnu et kärsisinkö tätä mielummin vai parin päivän migreeniä :D
   Nyt alkaa kyllä jo olla huomattavasti helpompi olla kun noi antibiootit on alkanut toimimaan, särkee vielä muttei niin kuolettavan paljoa.. Oon muuten kans kuullut noista kaalinlehdistä, pitäis varmaan netistä kaivella et miten niitä sit oikein käytetään. Ja juu mulla on täällä sellanen apu joukko et eiköhän niiden avulla parannuta ♥

   Poista
 2. Vastaukset
  1. on kyllä niin inhottava sairaus :( kyllä tästä pian parannutaan!

   Poista
 3. Mulla on! Sain sen kolmesti koko imetysaikana. Se on kyllä niin kivulias ja inhottava juttu ja vielä, kun sen voi saada pelkästään siitä, että avaa pakastimen oven :D Yhtään ei saisi kylmettyä, jos on taipumusta saada tulehdus. Mulla rintatulehdus meni ohi antibioottikuurilla ja sillä, että jatkoin imettämistä tulehduksesta huolimatta. Myös lämmin suihku ennen imettämistä auttoi ja se, että antoi vauvan imeä aina ensin siitä kipeästä rinnasta. On kyllä tosi hankala tilanne, jos teillä ei sekään toimi! :/ Pumppaaminen on varmaan tosi kivuliasta. Itselläni ei ainakaan tuolloin tulehduksen aikaan onnistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi eikä, sä oot saanu sairastella tätä sitten oikein urakalla :s Mä oon pelännyt rintatulehdusta ihan kuin jotain ruttoa ja oonkin pukeutunut aina vaatteisiin missä ei kaula aukkokaan ole syvä ja takki päällä aina kulkenu tuolla mutta tää ei ollukkaan kylmästä tullu vaan joku bakteeri peränen ilmeisesti sitten?
   Ja en itekään mielelläni pumppua tolle rinnalle näytä et mielummin imetän rintakumin avulla, huomattavasti kivuttomampaa! Nyt on kyllä huomattavasti helpompi olo, ei toi rinta ole enään niin hemmetin kipeä mutta punainen se on kuin paloauto..

   Poista
 4. Moi. Sun tarvii vaan väkisin pumpata maidot siittä pihalle nii kaua enneku tuntuu pehmeeltä,sattuu ihan saikena mut ainot tapa hoitaa pois. Ja jatkossa, imetä useammin ja heti ku täyttyy rinta ni pumppaa ulos ettei toistu tai herätät pikkusen tyhjäämään

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon saanut ton rinnan nyt suht pehmeeksi (no pehmeemmäksi kuin mitä se on pariin päivään ollut) enkä mielellään pumppaa kun se tekee niin jumalattoman kipeetä eikä sinne pumppuun heru mitään.. vauva saa kuitenkin jotin imettyä sieltä kun oksentaa sen uloskin.. paranemaan päin tässä ollaan, uskoisin :)

   Poista
 5. Voi eikä!! Toivottavasti menee ohi pian!! Mulla oli kans rintatulehdus heti synnytyksen jälkeen ja kylmät kääreet helpotti rintojen päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! kylmät kääreet? enpä oo ajatellut että kylmä voisi auttaa :D ite oon kokenut hyväksi kuuman vesipullon tossa rinnan alla tulehtuneen kohdan päällä samalla kun imettää ja rintsikat oon jättänyt kokonaan nyt pois ettei kiristä ja purista

   Poista
 6. Auuui :/ Toivottavasti menee pian ohi. Minullekkin tuli pojan syntymän jälkeen, ihan samat oireet oli! Sain silloin ohjeeksi ottaa vauvan ihokontaktiin peiton alle, jotta intoutuu imemään enempi. 2 päivää makoiltiin niin sängyssä ja välillä kävin kuumassa suihkussa lisää tyhjentelemässä. Kevyt hieronta lämpimässä suihkussa saa myös rinnan tyhjenemään paremmin, jos ei meinaa muuten herua.. Näillä keinoilla itse selvisin, toivottavasti löydät jonkun keinon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon jotenkin niin kipu herkkä etten paljoa uskalla hieroa tota edes suihkussa mutta kyllä sieltä itekseen sitä on ulos valunut kun huomattavasti tyhjempänä rinta on suihkun jälkeen. Inhottavaa että tää on näinkin yleinen vaiva ja tulee vielä niin helposti :/

   Poista
 7. Voi ei, en uskalla edes kuvitella sitä kipua kun muistaa miltä pelkkä täysinäinen rintakin tuntui. Toivottavasti tulehdus paranee nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kipeetähän toi teki kyllä, onneks se kipu on nyt lähtenyt jo vihdoinkin pois!

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...