tiistai 24. huhtikuuta 2018

DIY: HÖYHENLAMPPU


Nämä kyseiset teeseitse -höyhenlamput taisi tulla "muotiin" jokunen vuosi takaperin, mutta hitaasti lämpenevänä persoonana sain innostuksen tällaisen tekemiseen vasta hetki sitten. Voi myös olla, että aiempi suodatinpussivalaisin minkä tein, on ollut palovammoineen liiankin kirkkaasti mielessä, joten ei ihan heti ole tehnyt mieli ryhtyä vastaavaan projektiin. 

Lasten leikkihuoneesta kuitenkin puuttui kattovalaisin, eikä haluttu sinne tavallisen tylsää plafondia muttei myöskään mitään hirveän hintaista design lamppuakaan. (Vaihtoehtojahan näiden väliltä ei ollut, heh)  Hetken Instagram selailun jälkeen muistin tämän höyhenlampun olemassa olon ja aloin vertailemaan eri kauppojen hintoja. Hinnat pyörivät 70euron sekä useiden satojen eurojen välissä, päätin tehdä siis tälläkin kertaa itse ja säästää edes muutaman euron.


Aloitin lampun teon joskus tammi-helmikuun vaihteessa. Tuolloin en löytänyt sulkia oikein mistään lähikaupoista, joten tilasin sulat Wishiltä, kuin myös tuon riisipaperivarjostimen. Toisaalta ihan hyvä näin, sillä täällä, kun olisi jostain askartelukaupasta nuo höyhenet hakenut niin uskon, että olisin saanut pulittaa niistä aika suuren summan. Sulkia tilasin yhteensä 13 pakettia (paketissa 50kpl) ja nämä kustansi yhteensä noin 24 euroa postikuluineen. Tuon riisipaperivarjostimen hintaa en muista mutta ei kai se voinut olla paria euroa enempää.

Lampun tekeminen on itsessään niin helppoa kuin olla ja voi. Ei muuta kuin kuumaliimalla liimata sulkia yksitellen riisipaperivarjostimeen, mutta kun vieressä on pari pientä apulaista niin keskittymiskyky helposti herpaantuu ja näin tapahtuu näitä haavereita itselle kuumaliiman kanssa. Joku oma tuunailuhuone olisi ihana, näitä diy juttuja, kun tulee tehtyä sen verran usein.


Ärsyttää hieman, kun kuvista ei oikein ilmene millainen tuo lamppu on, kun iltapäivä aurinkoa vasten oli hiukan hankala saada kuvatua tällaista vaaleaa lamppua muuten niin pimeässä huoneessa. Ehkä kuitenkin hieman edes erotatte. Tässä jo hieman funtsin jospa sitä tekisi samanlaisen valaisimen työhuoneeseen. Jotenkin niin ihanan hennolta ja kauniilta tuo näyttää. 

Mikäli itse haluatte tehdä vastaavan niin tarvitsette vain;
Riisipaperivarjostimen
Kuumaliimaa & pistoolin
Sulkia
Sekä tietysti johdon, lampun ja muut härpäkkeet.
4 kommenttia:

 1. Hei, olen aikeissa tehdä tällaisen höyhenlampun myös itse. Mulla olisi valmiina nimenomaan tuollaisia pidempiä sulkia. Kiinnostaisi vaan, miltähän mahtaa näyttää, kun lamppu on päällä? 😊 Valaisintehoa ja muuta mietin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka :)

   Sehän riippuu ihan polttimosta millaista valoa se antaa. Aika hento valo siitä tulee, ainakin meillä :)

   Poista
  2. Moi, kiitti vastauksesta :) Ootteko kattoneet, kerääkö tuo paljon pölyä? Tai ootteko jopa koittaneet puhdistaa pölystä, onko kuinka hankalaa?:)

   Poista
  3. Kerää pölyä siinä määrin mitä muutkin paikallaan olevat tavarat. Ollaan sillontällön pölyhuiskalla pyyhitty, imuroida ei kannata ainakaan kovalla imulla, heh :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...