maanantai 3. huhtikuuta 2017

LASTENHUONEEN SÄILYTYSJÄRJESTELMÄT

Lastenhuoneessa säilytyskaluisteina on pääosin Jyskiä, Jollyroomia ja Sotkaa. Kiinteitä säilytystiloja huoneessa ei ollut ennestään ollenkaan, kaikki oli hankittava siis itse. Lastenhuoneen päätyseinällä oleva taso on oikeasti telkkari tasona ostettu Sotkasta. Se oli turhan matala meidän makuun niin sen sijaan, että se olisi saanut lähtöpassit, se löysikin paikkansa lastenhuoneesta. Se osoittautui erittäin hyväksi ratkaisuksi, sillä se imee tavaraa itseensä suuria määriä mutta se on myös kivan näköinen ja toimii hyvin leikki/piirustus tasona lapsille. 


Oikeanpuolimmaisessa laatikossa on lasten roolivaatteet, kruunut, taikasauvat ja muut asusteet. Keskimmäisessä säilytetään pehmoleluja ja vasemmassa laatikossa on kaikki keittiöleikki tarvikkeet. Noihin laatikoiden yläpuolella oleviin rakoihin olen suunnitellut laittavani palapelit ja muistipelit sitten, kun kuopus on vähän isompi ja mahdollisesti osaa pelata vain yhtä peliä kerrallaan.


Jollyroomin talohylly on oma lempparini lastenhuoneessa! Se toimii niin nukekotina leikeissä kuin myös säilytyskalusteena isommille leluille. Jollyroomista on hankittu myös nuo puiset, vaaleanpuna kantiset rasiat. Toisessa säilytetään pikkuleluja, kuten muumi figuureja sekä pikkuisia poneja ja toinen on tyttöjen korurasia. Pienetkin tavarat pysyvät hyvin tallessa, kun niillä on jokin oma paikkansa.

Jollyroomin leluhyllyssä on pari korillista Legoja ja loput lelut, jotka ei löydä paikkaansa mistään muualtakaan. Vähän siis sellainen sekatavara hylly. Leluhylly on sopivan korkuinen myös tuolle alle metrin mittaiselle kuopukselle, joten lapset ylettävät helposti ottamaan ja laittamaan lelut takaisin paikoilleen. On myös kiva, kun kaikki lelut ovat samantien esillä, eikä niitä tarvitse etsiä laatikoiden pohjalta, levittäen samalla kaikkea lattialle.


Kirjoille etsin hetken aikaa jotain kivaa säilytysjärjestelmää, ennenkuin sen Jollyroomista löysin. Isolle kirjahyllylle meillä ei ollut tarvetta ja seinälle laitettavat hyllyt olisivat olleet liian korkealla. Haluan että lastenhuone on sisustettu siten, että se on käytännöllinen juuri meidän lapsille. Esimerkiksi hyllyt jotka ovat puolessa välissä seinää ja kirjat sen päällä on mahdoton yhtälö tuollaiselle 98cm lapselle. Kaiken kun on oltava lapsen ulottuvilla. 


Lastenvaatteille ostimme hätäisesti Jyskistä tuon lipaston, kun joku oli pakko nopeasti saada. Eihän se vedä sisäänsä hirveästi vaatetta varsinkaan, kun siellä on kahden lapsen vaatteet. Hieman isompi olisi parempi mutta selviää vielä tuollakin. Suunnitelmissa olisi toteuttaa pieni diy projekti ja rakentaa jonkinlainen vaaterekki tytöille. Siihen saisi mekot ja tunikat ihanasti roikkumaan ja silloin laatikoissakin olisi enemmän tilaa perus vaatteille.

5 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...