tiistai 17. toukokuuta 2016

Mammat kuntoon - osa 2


Yhdessä ihanan Äiti ja melukylän lapset-blogin Terhin kanssa suunnittelimme reilu kuukausi sitten, jos polkaistaisiin käyntiin Mammat kuntoon projekti, jossa jokainen saa itse laatia omat säännöt joista pidetään kiinni. Sääntöjä on lupa muuttaa, saa ja pitää pitää kiinni herkkupäivästä, saa rehkiä salilla tai pitää kotijumppaa. Kunhan se on tapa, joka on itselle se toimivin. Kerran kuussa otetaan mitat, rinnan alta, vyötärö, lantio, reisi ja halutessaan paino. Mukaan laitetaan myös kuvia, jotta tapahtunut muutos olisi helpommin nähtävissä. Jokainen kuitenkin tekee omalla tavallaan. Haluatko mukaan? Onko sinunkin paras kaveri ollut ennemmin suklaa kuin lenkkarit? Perustimme salaisen Facebook ryhmän, jonka tarkoituksena on tsempata toinen toisiamme tämän asian saralla. Tästä linkistä voit käydä laittamassa liittymispyynnön  jos haluat mukaan.

Kuukausi on kulunut projektin aloittamisesta ja olisikin aika katsoa mitä kuukauden aikana on tapahtunut vai onko sittenkään mitään? Positiivista ehdottomasti on se, että sain sokerikoukun kuriin. Suklaata tai muitakaan herkkuja ei tee mieli enää päivittäin, eikä haittaa vaikka joku muu söisi vieressäni, sillä pystyn hillitä himoni. Kuukauden aikana kokeilin myös lenkkeilyä ja itseasiassa se oli paljon hauskempaa kuin mitä muistin. Yllätyin siitä kuinka hyvin kuntoni kestääkään loppujen lopuksi. Reilu 4km kävely/hölkkä -yhdistelmä lenkit saivat hyvän ja energisen fiiliksen eikä vaipumaan epätoivoon. Lenkkeilyt kuitenkin loppuivat jo ensimmäisen viikon jälkeen, kun sateet alkoivat. Itsehän en ole niin ulkoilma ihminen, että rämpisin räntäsateessa edes oman hyvinvoinnin puolesta. Lenkkeilyt loppuivat siihen mutta kokeilin lihaskunto treenejä ihan kotona olkkarin lattialla. Reilu viikon tein niitäkin kunnes vatsalihastreenit vaihtui äkkiseltään pihatöihin. Kyllähän haravointi ja juurakoiden repiminen urheilusta käy?

Herkkujen syönnin lopettaminen oli ihan tosi iso juttu itselleni. Mutta koska en syönyt herkkuja niin söin ruokaa, k o k o  a j a n ja hirveitä määriä vielä. Nakkikastiketta, lasagnea, pitsaa, jauhelihakastiketta, kanaa... Turkin lomamatka osui sopivasti tähän putkeen enkä siellä todellakaan katsonut mitä söin. Joka päivä käytiin ravintolassa syömässä ja sen ikävä kyllä huomaa nyt, kun housujen napit kaivertuu ihoon inhottavasti.


Missä sitten mennään nyt? (Suluissa kuukauden takaiset mitat)
Rinnan alta 74cm (74cm)
Vyötärö 72cm (70cm)
Lantio 92cm (94cm)
Peppu 98cm (98cm)
Reisi 56cm (56cm)
Paino 56.5kg (53kg)
Pituus 158cm 

Ei voi muuta sanoa kuin, että harmittaa niin saakelisti! Ei tämän näin pitänyt mennä. Seuraavan kuun aikana aion pitää itsekurin tiukemmin pannassa syömisten suhteen ja jatkan lenkkeilyä vaikka mikä olisi. Reissu turvotus on varmasti helppo saada pois mutta senkin jälkeen tehtävää on riittävästi. Aloitin eilen 30 päivän kyykky haasteenkin. Tästä on tie vain ylöspäin!


12 kommenttia:

 1. Hei ruokapäiväkirja! Kokeile muutama päivä :) mulla ainakin motivoi syömään oikein :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän huono kirjoittelemaan tollasia mutta voisin tietty yrittää! :)

   Poista
 2. Hiljoksiin koitetaan päästä toivottuun tulokseen. Takapakkeja tulee varmasti, muttei anneta niiden lannistaa. Vaikeinta tässä onkin oppia syömään oikein ja miettiä millä korvaa napostelun. :) Nadjan ehdottama ruokapäiväkirja kuulostaa hyvältä. :)
  Ja niin ihana tuo rantakuva.♥ Voi melkein tuntea tuon auringon lämmön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se mutta masentaa kun heti eka kuukausi meni vähän penkin alle :D Tuolla oli kyllä niin lämmin! ♡

   Poista
 3. No onhan sulla hurjasti paino pudonnut! Ja lomalla pitää voida lomailla :) nyt vaan isolla tsempillä uuteen nousuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa se on noussut :D Mutta uudella tsempillä eteenpäin :)

   Poista
  2. Voi hyvänen aika miten kieroon on tuota lukenu... Hupsis. Munkin pitäis koittaa vierottaa itteni sokerikoukusta, mut en haluis millään ;D

   Poista
  3. Heh :D Mutta tosiaan reissu turvotusta tuntui olevan, sillä päivän jälkeen tuon painon mittaamisesta olin kilon kevyempi. Nyt en olekaan käynyt vaa'alla. Sokerikoukku on kyllä pirullinen! :D

   Poista
 4. Tuohan on jo ensimmäinen askel kohti voittoa, että olet päässyt eroon sokerikoukusta! Jess! :) Mä täällä pidän peukkuja sinulle ja Terhille (ja muille mukaan lähteneille) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä iso saavutus! Nyt kun saisi napostelun vielä kuriin niin jess! Kiitos ♡

   Poista
 5. Älä liikaa ruoski itseäsi! Hyvin tunnistat omat heikot kohdat ja toi sokerikoukun katkaisukin on jo super iso saavutus! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...