torstai 14. elokuuta 2014

Vadelmanlehtitee

Liikaa vähä unisia öitä takana supistuksien takia jotka ei kuitenkaan kehity tarpeeksi napakoiksi saatika sen verran tiheiksi että synnyttämään olisin lähdössä. Mitäs muutakaan siis tekisin yön pikku tunneilla kuin selaisin erilaisia foorumeita ja keskusteluja läpi synnytyksen kotikäynnistymis vinkeistä. Kaikki noi kolme ässää, portaissa juoksut sun muut on viime raskaudessa testattu ja todettu hyödyttömiksi joten etsin jotain uutta poppa konstia. Törmäsin vadelmanlehtiteehen josta luin paljon kaikkea hyvää liittyen synnytykseen ja loppuraskauteen. Teellä on kuulemma kohdun lihaksia vahvistava vaikutus, tee ilmeisesti napakoittaa supistuksia ja synnytyksestä palautuminen voi olla nopeampaa. Jotkut juovat vadelmanlehti teetä synnytyssalissa nopeamman synnytyksen toivossa.
Luin että jopa kätilöt suosittelevat tämän teen juomista jos raskaus menee yliajalle. Voi olla että tääkin on vain huuhaata mutta en siinä mitään menetäkkään vaikka pari pannullista tätä teetä joisinkin :D

Kävin Prismassa ja Life myymälässä kyselemässä tuon teen perään mutta he eivät sitä kuulemma saa miltään valmistajalta tällä hetkellä. Kauaa en ehtinyt harmistella kun kaverini äiti oli ihana ja kävi poimimassa vadelma pensaasta lehtiä joten pääsin heti testailemaan tuota ihme lientä.
Luulisi ainakin että oikeiden vadelmapensaan lehtien vaikutus olisi tehokkaampi kuin toi monien juoma Clipperin teen koska tuossa teessähän on vain 50% vadelmanlehteä ja itse oon keitellyt kuitenkin pelkistä lehdistä tuota teetä. No saapa nähdä mitä tapahtuu vai tapahtuuko mitään :D


Huuhtelin lehdet huolellisesti, keitin litran vettä, heitin sinne muutaman kourallisen lehtiä sekaan, sokeria päälle ja pari sirtus tee pussia mukaan hautumaan. Ihmeen hyvää tuosta teestä tuli !


Onko muilla aiempaa kokemusta tästä konstista? Toimiiko vai onko mielestäsi pelkkä höpöhöpö juttu? :)

10 kommenttia:

 1. Myös mä olisin koittanut tota kikkaa kun Daniela meni lasketun ajan yli.. Oli niin järjetön olo että olisin tehnyt mitä vaan saadakseni mussukan synnytyksen käyntiin=D mutta kun ei niitä lehtiä tosiaan saanut mistään! Ja marraskuussa oli turha mennä pusikkoonkaan!:D
  Joltain kuulin, että tota teetä pitäisi juoda viikkoja, että sillä on vaikutusta.
  Mutta kun sulla on ihan 100% vadelman lehtiä tossa, niin ehkä tosiaan sillä on extratoimiva vaikutus??=D Toivotaan!! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu marraskuussa on aika turha mennä kaivelemaan puskia, tuskin löytyy sillon noita lehtiä :D Mäkin asun kaupungissa nii ei täälläkään niitä ole mutta kaverin äiti asuu vähän syrjäsemmässä niin se sinne pusikkoon pääsi noita keräilemään :)
   Toivotaan että toimii, alkaa olla itellänikin jo sellanen olo että voisin pomppia vaikka päälläni jos joku sanoisi sen auttavan :D Mutta eipä tässä ole onneksi montaa päivää enään jäljellä!

   Poista
 2. Mä aloin juoda tuota, kun 38 viikkoa tuli täyteen, kun kuulemma jo silloin sai alkaa. En siksi, että käynnistäisi synnytyksen, vaan siksi, että sen pitäis voimistaa sitten niitä supistuksia. Viikon ehdin juoda ja synnytys alkoi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia mäkin tota juon jos mahdollisesti saisi lisää potkua näihin suppareihin mutta ei ainakaan viime yönä voimistanut noita mitenkään :D

   Poista
 3. Mie uskon että se toimi meillä ainakin, kun join sitä siitä lähtien kun sai säännöllisesti. Ei se varmaan mikään ihmeiden tekijä ole mikä aloittaa supistukset heti, mutta pitkällä ja säännöllisellä käytöllä uskon olevan vaikutusta. Meillä oli ensisynnytykseksi myös aika lyhyt synnytys, sairaalassa kerettiin olla muistaakseni n. 4h ennen kuin piti ponnistaa, uskon sen vaikuttaneen siihenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskokaan että mikään ihmeiden tekijä toi juoma olisi mutta uskon että jotain apuja tolla voi saada :) Kiva jos teillä on auttanut! :) Tiedä sitten onko ton teen ansiota vai supisteleeko mua nyt muuten vaan näin paljon :D Näillä näkymin ei olla kuitenkaan tänään ainakaan lähdössä vielä mihinkään..

   Poista
 4. Paljon onnea pienestä prinsessasta ja vauvan tuoksuisia päiviä teidän perheelle. :)

  VastaaPoista
 5. Punnitse ja säästä kaupasta löytyy kyseistä teetä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin sillon Life myymälässä kyselemässä teen perään ja ne vinkkas myös tosta punnitse ja säästä kaupasta mutta mulla ei ole mitään hajua missä lähin myymälä sijaitsee joten keitin tota teetä ihan oikeista vadelmanlehdistä ja voi olla että niissä oli jotain tehoa koska vaan 2 iltaa kerkesin juoda sitä teetä ennen synnyttämistä :D

   Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...