tiistai 31. tammikuuta 2017

NÄMÄ TE HALUSITTE TIETÄÄ HÄISTÄMME


Mikä tulevissa häissä jännittää eniten? -Lapset! En osaisi kuvitella meille lapsettomia häitä mutta silti lapset ovat ne isoin jännityksen aihe. Jännärit pyörivät mielessäni siitä kuinka kuopus juoksee syliini mehumuki kädessään ja kaataa sen vahingossa mekolleni, hääkakussa pieniä sormenjälkiä koska esikoinen ei malttanut olla maistamatta tai kirkossa kuorossa tylsyyttään huutavat lapset.

Kumpi stressaa häitä enemmän, miten se näkyy? -Meistä ei kumpikaan stressaa häitä sen isommin! Yleensä itse olen kova stressaamaan mutta ainakin toistaiseksi asiat ovat sujuneet niin kivuttomasti ettei stressiin ole aihetta. *koputtaa puuta*

Paljonko vieraita häihinne kutsutaan? -Laskujeni mukaan vieraita kutsutaan noin 80henkilöä, mukaan on laskettu lapset.

Montako ystävää kummatkin kutsutte? -Meiltä lähtee kahdenlaiset kutsut. Koko tilaisuuteen kutsutaan sukulaiset, lastemme kummit puolisoineen, kaasot ja bestmanit puolisoineen ja vain muutama muu ystävä kaveripiiristämme. Iltajuhliin sitten tulee enemmän kavereita.

Millä rahoitatte häänne? -Häät rahoitetaan säästöillä ja pienellä lainalla, jonka otimme häitä varten. Pyrimme tekemään itse kaikkea niin paljon kuin mahdollista ja ostamaan esimerkiksi koristeita käytettynä, jotta budjetti pysyy kohtuullisena. En ikinä ottaisi esimerkiksi kymppitonnin lainaa vain häiden takia. Pienemmälläkin summalla saa kaunista ja ikimuistoista.

Oletko jo valinnut mieleisesi puvun tai käynyt kenties sovittelemassa? -Kävimme kaason kanssa Tampereen Morsiusgalleriassa sovittelemassa mekkoja, sieltä löytyikin yksi potentiaalinen vaihtoehto tai sellainen "ihan kiva". Yhtenä iltana selasin sitten facebookin hääkirppistä ja sieltä löysin aivan ihanan mekon jonka kävin lopulta ostamassa.

Pidätkö puvun mieheltä piilossa alttarille kävelyyn saakka? -Tarkoitus oli aluksi pitää puku salassa alttarille saakka mutta en malttanut olla sovittamatta sitä heti, kun hain sen postista. Itse en saanut tietenkään nyörityksiä kiinni niin mies avusti mekon solmimisessa. En ole niin taikauskoinen, että kuvittelisin tämän nyt tuovan epäonnea.

Montako kaasoa ja bestmania teillä on? -Minulla on neljä kaasoa ja miehellä on myös neljä bestmania. Tuntuu hieman isolta määrältä mutta emme halunneet valita parhaimpien ystävien väliltä vain esimerkiksi kahta.


Onko tytöillä jokin morsiusneitojen tehtävä? -Tytöt varmaankin kävelevät edessäni alttarille. Ei heille sen suurempaa tehtävää ole suunnitteilla. Aiemmin kun kysyttiin jännityksen aiheista niin tähän voisin vielä sanoa, että juurikin tämä tyttöjen käveleminen siinä edessäni, nimittäin voin kuvitella tämän tapahtuvan kahdella tavalla. Joko lapset juoksevat suoraan isin luokse tai sitten jäävät höpöttämään jokaiselle mummille ja vaarille jotka siinä penkkirivistössä istuvat, heh. 

Heitetäänkö riisiä, vai puhalletaanko saippuakuplia tai jotain muuta?- Tähtisadetikkuja!

Minkälaiset polttarit olis sun painajainen? -Apua, pelkään ainakin korkeita paikkoja joten en välttämättä riemusta kiljuisi jos joutuisin hyppäämään benjin. En suostuisi myöskään myydä mitään missään pikkutuhmassa alusasussa tai nolata itseäni muutenkaan mitenkään törkeällä tavalla. En myöskään haluaisi yksin mennä kauneushoitoihin niin, että polttariporukka joutuisi istua ja odotella jossain. Hieman hankala vastata tällaiseen, kun kaikki riippuu fiiliksestä ja siitä tehdäänkö yksin vai yhdessä!

Olen ymmärtänyt, että kipuilet hieman tätä perheblogin ja hääkirjoittelun yhdistämistä. Miksi? Millaisia tunteita se herättää? Miksi lukijat eivät haluaisi lukea häistänne samalla mielenkiinnolla, millä perehdytään erilaisiin lastenjuhliinkin? -Kyllä sitä hieman arvuuttelee jaksaako lukijat lukea häähömpötystä täältä, kun sitä varten on myös ihan omat bloginsa. Toisaalta eikö perhe-elämään kuulu myös häät! En oikeastaan enää stressaa näiden kahden yhdistämistä samalla tavalla mitä esimerkiksi viime syksynä.

Miten vietetään onnistuneet lapselliset häät? Miten itse suhtautuisit hääkutsuun, jossa lapset eivät ole tervetulleita? -Tärkeää on tietysti huomioida lapsen tarpeet, asettua itse lapsen asemaan ja ajatella esimerkiksi kuinka tylsää lapsesta mahdollisesti on vain istua ja katsoa, kun aikuiset syövät pitkään ja juttelevat. Varataan siis lapsille jotain tekemistä sisälle ja ulos. Mitä tulee lapsettomiin häihin niin ymmärtäisin hääparin kannan hyvin. Tuovathan lapset hieman lisätyötä ja heidän kanssaan saa aina olla tarkkaavaisempi.

Miten oot löytänyt tasapainon äitinä/morsiamena/puolisona? -Ylempänä kerroinkin jo ettei meillä ainakaan vielä ole suurempaa häästressiä, joten tasapainoa ei ole tarvinnut etsiä häiden ja perhe-elämän väliltä. Meillä on ihana suku joka on tarjoutunut auttamaan ja kaasoista on ollut myös suuri apu suunnittelun puolella. Kaikki on sujunut paremmin kuin osasin odottaakaan!

Tuntuuko susta koskaan siltä, että koska olet pienten lasten äiti sulla ei olisi oikeutta heittäytyä hääsuunnitelmien maailmaan samalla tavalla kuin lapsettomilla morsiamilla? -Ei ole ollut tuollaisia tunteita. Tietysti lapsettomat ja lapselliset morsiammet voivat olla aivan yhtä pöhköjä ja ajatella yhtä hattaramaisesti

Häämatkalle? Minne? Lapseton vai lapsellinen matka? -Suoraan sanottuna ei vielä mitään hajua! Miehen kanssa päästään viikoksi aivan kahdestaan reissuun mutta matkan ajankohta ja kohde on vielä päättämättä. Jonnekin paratiisisaarelle olisi ihana päästä!

2 kommenttia:

  1. Kiva lukea muidenkin hääpostauksia. Ihanat häät teille tulee varmasti ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että näitä mielellään luetaan. Voin jatkossakin kirjoitella hää suunnittelujen edistymisestä 😊

      Poista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...