lauantai 6. joulukuuta 2014

Taapero Askartelua 2

Meillä on kiirettä pitänyt nämä viime päivät ja se ikävä kyllä näkyy täällä blogin puolella. Nyt sain kuitenkin sopivan hetken tulla näyttämään teille meidän viime aikaisten askartelujen tuloksia. Aloitettiin Helmin kanssa jouluseinä projekti johon askarreltiin kaikkea talvimaisemaan ja jouluun liittyen ja nyt se on vihdoinkin valmis, jee! Edelliset askartelut pääsette katsomaan tästä

Ostettiin kreppipaperia jota Helmi pääsi ryttäämään palloiksi. Toi kreppipaperi on suoraan sanottuna ihan pyllystä, ei Helmin sormet ainakaan saaneet niistä niin näppärästi tiukkoja palloja vaan aina ne repsotti sieltä sun täältä. Käytiin kaupasta sitten ostamassa silkkipaperia ja sen kanssa ruttaaminen sujui huomattavasti paremmin! Pallot kun oltiin saatu ruttuun, Helmi pääsi liimaamaan niitä kuusen muotoiselle kartongille.

Samalla ruttaa+liimaa tyylillä tehtiin pari lumiukkoakin!

Opetin Helmille saksien käyttöä kun leikattiin paperista lumihiutaleita. Kaveri sitten väläytti että lumihiutaleista saa kestävempiä kun ne dippaa steariiniin. Alettiin sitten sulattaa tuikkuja kattilassa ja uitettiin lumihiutaleita siinä jonkin aikaa, nostettiin ne tarjottimelle ja Helmi sai laittaa kimalletta niiden päälle ennenkuin steariini ehti kovettua kokonaan. Sanonpa vaan että kannattaa valita sellainen kattila jolla ei ehkä ole niin suurta merkitystä, mä meinaan ryhdyin tähän puuhaan liian innoissani ja otin sen kattilan millä tehdään normaalisti aina ruokaa. Kyllä se jonkin verran kiehuvaa vettä, pesuaineita ja hermoja vaatii että saa sen kattilan jälleen puhtaaksi..


Tälläinen talvimaisema meidän käytävää nyt koristaa!

Tuntuu että joululahjat on aina sitä kaupalista krääsää joten yritin miettiä mitä voitaisiin tehdä tyttöjen kanssa yhdessä lahjaksi sukulaisille. Päätin painattaa mimmien jalanjäljistä taulut. Eikä siihen tarvitse muuta kuin, valkoista kartonkia ja jotain tummaa sosetta, meillä taisi olla joku mustikkavadelma sose. Sitten vain sanomalehtiä niin hitosti lattialle ja tytöt varpasilteen tallomaan paperia!  

Mitäs tykkäätte meiän tämän kertasista askarteluista?

6 kommenttia:

 1. Joulukuusiaskartelu on hauska ja minusta tuntuu, että lapset pitävät siitä kun siinä saa käyttää värejä!! Ihanan keskittyneet ilmeet teidän neidillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmi on aina niin innoissaan kun aletaan askartelemaan jotain :D Helmi keskittyy harvoihin asioihin pitkäksi aikaa mutta askartelu on selvästi niin kivaa puuhaa joten sitä sitten tehdäänkin lähes päivittäin!

   Poista
 2. Aivan ihania pikku askarruksia <3 Munkin täytyy tsempata noiden askartelujen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Oi vitsit en malttaisi odottaa että Helmin taidot kehittyy vähän enemmän ja päästäisiin kokeilemaan kaikkia vähän haastavampia juttuja! :D
   Ottakaa tekin tällänen jouluseinä projekti tyttöjen kanssa? :)

   Poista
 3. Tosi ihana talvinen maisema ja kivat persoonalliset lahjat! <3 Tykkään :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...