keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Lupa Olla Väsynyt?

Tiedättekö sen fiiliksen kun aamulla heräätte kukonlaulun aikaan pirteänä, hyvin levänneenä, iso hymy naamalla ja otatte uuden päivän vastaan iloisena? Mä en ainakaan tiedä. Kukonlaulun aikaan täällä ollaan kyllä hereillä, hyvä kun ollaan päästy edes nukkumaan.
Aluksi vauva tietysti valvotti kun ei hänellä minkäänlaisia rytmejä ollut eikä noin pienellä tietystikään voi olettaa niitä edes olevan. Mutta nyt kun Henni on saanut rytmejä itselleen ja herää vain pari kertaa yön aikana syömään niin se onkin tämä taapero joka valvottaa ja urakalla valvottaakin! Iltaisin meillä käydään tahtojen taistelua nukkumaan menosta ja viimein kun Helmi luovuttaa ja käy unten maille niin minä alan tekemään omia iltapuuhia ja viimein kun pääsen sänkyyn ja saan unen päästä kiinni niin ei mene kuin puolisen tuntia kunnes Helmi aloittaa sen huuto rumban.
Koko yö menee siihen että puolen tunnin-tunnin välein laahustan Helmin huoneeseen kun mimmi huutaa äitiä kurkku suorana niin että rappukäytävässä kaikuu varmaan vielä ensi vuonnakin.
Helmi pyytää maitoa muki toisensa jälkeen ja minä sitä sinne kannan siinä toivossa että saisin nukkua loppu yön kunnolla. Enpäs saakaan, seuraavaksi huudetaan isiä ja jälleen laahustan huoneeseen ja yritän kertoa itkuiselle ikävästä kärsivälle pikku tytölle ettei isi nyt pääse tulemaan kun isi on töissä, kun nukut näin ja näin monta yötä niin isi tulee taas kotiin.
Helminhän on tietysti vaikea ymmärtää että miksi isi ei tule ja mitä kummaa se äiti nyt selittää joten sieltä se turhautuminen pursuaa sitten oikein korvista ulos ja Helmi potkii peiton ja tyynyn pois sängystä samalla kirkuen niin kovin että korvia särkee.


Loppujen lopuksi Helmi ei itsekään enään muista mistä se kiukuttelu on alkanut, ainut mitä mimmi tietää on se että äiti on ihan perseestä kun ei anna kolmen aikaan yöllä katsoa lasten ohjelmia, tämän seurauksena muumit lentää kaaressa sängystä eikä enään unilaulut saatika sylikään kelpaa. Pian huomaan että kello on puoli 8 aamulla eli on aika nousta uuteen päivään. Pian se Helmi kipittää omasta huoneestaan olkkariin katsomaan lastenohjelmia, siinä sitten laskeskelen kuinka monta tuntia sitä on itse saanut nukuttua yöllä ja totean että aivan liian vähän joten muumit saa toimia hetken aikaa lapsen vahtina ja itse ummistan silmäni vielä edes sen puoli tuntisen ajaksi.

Kovinkaan hehkeä olo ei tällä hetkellä ole. Silmäpussit roikkuu polvissa asti, silmät kirvelee väsymyksestä, naama on kalpea kuin haamulla ja kroppa tärisee univelan takia. Onneksi tämäkin on vain ohimenevä vaihe, uskon ja toivon että kohta helpottaisi.

Mutta mitä sitä kiertelemään, kai se on ihan ok myöntää että äiti on nyt vähän väsynyt..

10 kommenttia:

  1. Kuulostaa aika rankoilta öiltä:( Toivottavasti alkaisi pian helpottamaan. Alkaa varmasti käymään jaksamisen päälle, jos monta yötä menee samalla tavalla. Jaksamista!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan tää nyt ollutkin aika rankkaa, mitä sitä kieltämään mutta uskon että vuodenvaihteessa ollaan jo paremmin nukkuvaa porukkaa! :)

      Poista
  2. Voi ei! Tuo kuulostaa osin samalta millaista meillä oli pitkään, pojan ollessa pienempi. Me aloitettiin josssain vaiheessa unikoulu, jolloin jätettiin yöllinen maito/vesi pois pojalta. Saihan sitä useaan otteeseen yrittääkin, kunnes alkoi yöunet sujumaan ilman yöllisiä juomahetkiä ja muita heräilyjä. Vaikeintahan siinä oli just itse pysyä lujana, sillä oli itsekin niin pitkästä unettomuudesta aivan loppu. Sitten, kun sai itselleen sen varmuuden, että vaikka, poika ei saa yöllä enää juomaa/viihdykettä, niin se ei ole haitaksi pojalle. Päinvastoin oli tietysti parempi myös pojalle itselleen, että hän sai riittävästi unta.
    Tsemppiä teille <3 Toivottavasti olisi vain ohimenevä vaihe!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon jotenkin niin tyhmä etten saa alotetuks tota yö maidon pois ottoa. Jotenkin uskottelen aina yöllä itelleni että 'se haluu vaan tän yhen pullon ja sitten se nukkuu loppu yön hyvin' ja eihän se koskaan noin oo mennyt mutta siinä väsyneenä ei halua alkaa huudattaa Helmiä yhtään enempää.. Pitäis löytää selkärankaa sen verran että kertaheitolla jättäis sen yö maidon pois niin tääkin ongelma olis ainakin osittain ratkaistu!

      Poista
  3. Voi kauhee, ei tästä kommentista ole kyllä mitään apua, mutta TOIVON TODELLA että jonain yönä saisit nukkua edes sen neljä tuntia. Putkeen ;) Me ollaan jo nyt jätetty yömaidot ja -vedet Sinnalta, että toivon totisesti ettei se rupea pyytelemään niitä missään vaiheessa.. On varmasti astetta rankempaa yrittää saada Helmin ikäinen pysymään sängyssään kuin alle 1-vuotias.. :/ Voimia sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Phuuh niin toivon mäkin! Meillä oli jossain vaiheessa niin ettei Helmi saanut yö maitoja ollenkaan mut sit mä itse jostain syystä oon jossain vaiheessa antanut sen viedä sen mukin sinne sänkyyn ja tässä nyt sitten ollaan taas...
      Jere tossa puheli et ens viikonloppuna se vois ottaa tytöt ja lähtee mummolaan ja mä saisin nukkua koko päivän univelkoja pois <3

      Poista
    2. Onpa ihana juttu :) Nautit sit olostasi siellä höyhensaarilla!

      Poista
  4. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miksi pelkään suunnitella toista lasta, kun ensimmäiselläkin vasta hetki sitten alkoi unet helpottaa :D kirjottelinkin asiasta muutama postaus taaksepäin

    VastaaPoista
  5. Niin no mutta meilläkin valvotaan juuri tään ensimmäisen kanssa, ei vauvan. Henni on nukkunut täysiä öitä nyt jo jonkun aikaa ja Helmilläkään ei enään yöt ihan niin hirveitä ole kuin pari viikkoa sitten. Viime yönä heräsin VAIN 3 kertaa, kaksi kertaa Helmin kanssa ja kerran vauvan kanssa. Oon niin happy! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...