Meille ei koskaan jää ylijäämä perunamuussia, joten käytän rieskojen tekemiseen valmis muussijauhetta, eikä se omasta mielestäni huononna makua yhtään!
Perunarieskat
1pss valmis muussijauhetta
1tl suolaa
1kpl kananmuna
2dl ohrajauhoja
1dl vehnäjauhoja
Valmista valmis muussijauhe ohjeen mukaan. Anna perunamuussin jäähtyä kunnolla ja sen jälkeen sekoita perunamuussiin raaka-aineet luettolon mukaisessa järjestyksessä. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa taikina uunipellille 12 pikkurieskaksi. Taputtele jauhotetuin käsin rieskat ohueksi ja pistele niitä haarukalla. Paista uunissa noin 10 minuuttia 250 asteessa.
Mites on, meneekö kokeiluun vai suoraan roskakoriin?
Voi että kuinka helpon ja kivan kuuloinen ohje! Mä en ole koskaan valmistanut itse rieskaa mut meillä ollaan kyl rieskafaneja :D Kiitos reseptistä :)
VastaaPoistaNämä on ihan super helppo valmistaa! Kivaa jos menee kokeiluun :)
PoistaItse oon usein tehnyt rieskoja jämäpuurosta tai -perunamuusista. Kunnon martta-meiningillä :D Mutta se on erinomainen tapa vähentää ruokahävikkiä! Tuota jauhetta en ole edes älynnyt koskaan kokeilla. Mutta vois kyllä. Kuulostaa hyvältä !
VastaaPoistaSe on kyllä hyvä jos käyttää kaiken vaan hyödyksi!
PoistaKokeile ihmeessä, mun mielestä ei tosiaan rieskojen makua huononna yhtään, vaikken itse muussina voi sietää niitä valmis jauheita :D